Ako obožavaš lagane, kremaste voćne torte ovo je recept za tebe. Ova savršena voćna slastica idealan je proljetni desert koji će biti predivan ukras svakog stola, a okusom će osvojiti jednako kao i vizualnim dojmom.
Torta od piškota i šumskog voća koja oduševljava okusom i izgledom
Sastojci
Priprema
Okrugli kalup za tortu (promjera 26 cm) lagano namaži maslacem. Rub kalupa obloži piškotama koje si kratko namočila u mlijeku pomiješanom s rumom. Piškote odreži tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posloži ostatak piškota. Dobro je na dno kalupa, prije slaganja piškota, staviti i papir za pečenje kako se podloga ne bi zalijepila.
Vrhnje istuci u šlag i umiješaj limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodaj šećer u prahu i jogurt.
Želatinu pomiješaj s vodom i ostavi da bubri 10 minuta. Miješajući ju zagrij dok se ne otopi. Postepeno umiješaj želatinu u pripremljenu kremu.
Po posloženim piškotama u kalupu torte prvo rasporedi red kreme, pa zatim red šumskog voća i zatim ponovno red piškota. Rasporedi preostalu kremu na vrh i na kraju dodaj još voća.
Tortu ostavi hladiti nekoliko sati ili preko noći. Prije posluživanja ukloni kalup.
Savjet
Tortu možeš dodatno ukrasiti tako da pojas od piškota povežeš sa satenskom vrpcom, a vrh torte ukrasiš svježim voćem ili dekoracijama od šlaga. Tako ukrašena, ova će torta doista očarati svakoga tko na nju baci pogled.