Torta od piškota i šumskog voća koja oduševljava okusom i izgledom

Ako obožavaš lagane, kremaste voćne torte ovo je recept za tebe. Ova savršena voćna slastica idealan je proljetni desert koji će biti predivan ukras svakog stola, a okusom će osvojiti jednako kao i vizualnim dojmom.

Torta od piškota i šumskog voća koja oduševljava okusom i izgledom
Foto: www.profimedia.hr
Proljeće je stiglo, a s njim su se i tržnice diljem Lijepe Naše počele šareniti od obilja svježeg bobičastog voća. Jagode, maline i borovnice sada se mogu kupiti i u zaleđenim i u svježim izdanjima, a mi smo ti tom prilikom odlučile predstaviti ovaj recept za ultimativno voćno savršenstvo - desert od piškota i šumskog voća koji izgleda senzacionalno, ali je i iznimno ukusan. Za ljubitelje laganijih torti i voćnih okusa, nema boljeg od ove proljetne slastice.

Sastojci

400 grama piškota
500 grama šumskog voća
300 ml kravljeg mlijeka
2 žlice tamnog ruma
200 ml vrhnja za šlag
720 grama jogurta
150 grama šećera u prahu
2 vrećice vanilin šećera u prahu
2 vrećice želatine
1 žlica limunove korice

Priprema

01.

Okrugli kalup za tortu (promjera 26 cm) lagano namaži maslacem. Rub kalupa obloži piškotama koje si kratko namočila u mlijeku pomiješanom s rumom. Piškote odreži tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posloži ostatak piškota. Dobro je na dno kalupa, prije slaganja piškota, staviti i papir za pečenje kako se podloga ne bi zalijepila.

02.

Vrhnje istuci u šlag i umiješaj limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodaj šećer u prahu i jogurt.

03.

Želatinu pomiješaj s vodom i ostavi da bubri 10 minuta. Miješajući ju zagrij dok se ne otopi. Postepeno umiješaj želatinu u pripremljenu kremu.

04.

Po posloženim piškotama u kalupu torte prvo rasporedi red kreme, pa zatim red šumskog voća i zatim ponovno red piškota. Rasporedi preostalu kremu na vrh i na kraju dodaj još voća.

05.

Tortu ostavi hladiti nekoliko sati ili preko noći. Prije posluživanja ukloni kalup.

Savjet

Tortu možeš dodatno ukrasiti tako da pojas od piškota povežeš sa satenskom vrpcom, a vrh torte ukrasiš svježim voćem ili dekoracijama od šlaga. Tako ukrašena, ova će torta doista očarati svakoga tko na nju baci pogled.

žena.hr
20.4.2022.