Ovo je torta koju svi očekuju na kraju proslave, bogata pjenasta krema i mekani aromatični biksivt čine ju neodoljivom. Kombinacija kave i čokolade nikoga neće ostaviti ravnodušnim, jer upravo kava će dodatno naglasiti bogati okus čokolade. Zvuči odlično, zar ne?
Torta od čokolade i kave za sve ljubitelje crnog napitka
Sastojci
Priprema
Prvo pripremi biskvit na sljedeći način. Miksaj jaje i šećer dok ne posvijetle, zatim dodaj prosijane suhe sastojke i ulje. Sve lagano miješaj da ostane prozračno. Smjesu potom prebaci u kalup za tortu promjera 20 cm, i peci 10-15 min. Ostavi da se ohladi.
Zatim otopi čokoladu u posudi iznad pare, dodaj maslac i kavu. Bjelanjke umuti u snijeg te dodaj šećer. Umuti slatko vrhnje. U smjesu s čokoladom dodaj jedan po jedan žumanjak , polako umiješaj snijeg od bjelanjaka i na kraju slatko vrhnje.
Biskvit nakapaj kavom pa ulij kremu i poravnaj. Stavi na hlađenje, najbolje preko noći.
Prije posluživanja toplim nožem tortu odvoji od kalupa, stavi na pladanj za posluživanje i posipaj kakao prahom.
Savjet
Ukoliko pak nisi ljubiteljica kave slobodno ju izostavi, dodaj liker od naranče ili rum, okus će također biti fantastičan.