Torta od čokolade i kave za sve ljubitelje crnog napitka

Ovo je torta koju svi očekuju na kraju proslave, bogata pjenasta krema i mekani aromatični biksivt čine ju neodoljivom. Kombinacija kave i čokolade nikoga neće ostaviti ravnodušnim, jer upravo kava će dodatno naglasiti bogati okus čokolade. Zvuči odlično, zar ne?

Torta od čokolade i kave za sve ljubitelje crnog napitka
Kremasta, prozračna, ali i jako bogata okusom, ova je raskošna torta savršena za proslave, svečane objede, ali i svakodnevne prilike kada se u životu zaželiš malo dekadencije.Bogati okusi kave i čokolade savršeno se sljubljuju, ali i naglašavaju jedan drugi, pa je finalni rezultat sočan desert pun okusa. Uz to što je neodoljiva, ova je torta i relativno jednostavna za pripremu te će ti trebati samo 50 minuta kako bi zasjala na tvom stolu. Pripremi ju još danas.

Sastojci

22 grama brašna
2 žlice kakao praha
1 prstohvat soli
1 veliko jaje
35 grama šećera
1 žlica suncokretovog ulja
1 jaki espresso za namakanje biskvita
180 grama čokolade za kuhanje
1 žlica maslaca
3 velika jaja
1 jaki espresso
1 žlica šećera
200 ml slatkog vrhnja
100 grama čokolade za kuhanje
100 grama slatkog vrhnja

Priprema

01.

Prvo pripremi biskvit na sljedeći način. Miksaj jaje i šećer dok ne posvijetle, zatim dodaj prosijane suhe sastojke i ulje. Sve lagano miješaj da ostane prozračno. Smjesu potom prebaci u kalup za tortu promjera 20 cm, i peci 10-15 min. Ostavi da se ohladi.

02.

Zatim otopi čokoladu u posudi iznad pare, dodaj maslac i kavu. Bjelanjke umuti u snijeg te dodaj šećer. Umuti slatko vrhnje. U smjesu s čokoladom dodaj jedan po jedan žumanjak , polako umiješaj snijeg od bjelanjaka i na kraju slatko vrhnje.

03.

Biskvit nakapaj kavom pa ulij kremu i poravnaj. Stavi na hlađenje, najbolje preko noći.

04.

Prije posluživanja toplim nožem tortu odvoji od kalupa, stavi na pladanj za posluživanje i posipaj kakao prahom.

Savjet

Ukoliko pak nisi ljubiteljica kave slobodno ju izostavi, dodaj liker od naranče ili rum, okus će također biti fantastičan.

žena.hr
25.4.2021.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.