Kombinacija čokolade i Nutelle s kojom ne možeš pogriješiti - već danas isprobaj recept za ukusnu troslojnu čokoladnu tortu od Nutelle
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a tri kalupa za torte naulji i pobrašni i ostavi sa strane.
U zdjeli pomiješaj brašno, kakao u prahu, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol i šećer. Zatim dodaj jaja, kavu, mlijeko, ulje i 2 žlice ekstrakta vanilije i sve dobro izradi mikserom.
Smjesu podijeli u tri kalupa za tortu i peci u prethodno zagrijanoj pećnici 30 do 35 minuta. Nakon pečenja, biskvite ostavi da se ohlade desetak minuta.
U međuvremenu pripremi smjesu od Nutelle - u zdjeli prvo mikserom izradi maslac, a zatim dodaj slatko vrhnje, Nutellu, žlicu ekstrakta vanilije i malo soli i sve zajedno dobro izradi.
U smjesu zatim postupno dodaj šećer u prahu i po želji eventualno možeš dodati još Nutelle ili vrhnja, ovisno kakvoj konzistenciji težiš.
Smjesu od Nutelle podijeli na tri jednaka dijela. Zatim uzmi prvi biskvit, stavi ga na pladanj i premaži prvim dijelom smjese. Na to stavi drugi biskvit, a zatim premaži i njega te na kraju isto ponovi s posljednjim biskvitom i s posljednjim dijelom smjese.
Tortu stavi u hladnjak da se malo ohladi, a zatim ju možeš poslužiti.