Banana kruh savršen je desert i odličan način da iskoristiš prezrele banane
Svjetski je dan banana kruha, obilježi ga ovim jednostavnim receptom
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 175°C, a posudu za pečenje premaži maslacem.
U zdjeli za miješanje zrele banane zgnječi vilicom dok potpuno ne postanu glatke, a zatim u pasirane banane umiješaj otopljeni maslac.
U smjesu od banana pomiješaj sodu bikarbonu, sol, šećer, razmućeno jaje i ekstrakt vanilije. Dobro promiješaj, a zatim umiješaj i brašno.
Ulij tijesto u pripremljenu posudu i peci ga 50 minuta do 1 sat na 175°C. Izvadi iz pećnice i pusti da se nekoliko minuta hladi. Zatim izvadi kruh od banane i pusti da se potpuno ohladi prije posluživanja. Dobar tek!
Savjet
Za ovaj recept za banana kruh ne treba ti mikser, a i čišćenje je također jednostavno jer, ako želiš, možeš miješati sve sastojke u samo jednoj posudi. Najbolje banane koje se koriste za kruh od banana su one koje su prezrele, kojima su kore barem napola smeđe, a koje su iznutra mekane i smeđe.