Sastojci:
1 kg teletine
5 glavica luka
2 dl masilnovog ulja ili 2 žlice masti
Peršin
Sol i papar
Priprema:
Dinstamo luk na koji potom stavimo češnjak pa teletinu. Nakon toga lagano podlijevamo mlakom vodom dok se ne zaprži. Potom dodajemo 1 dl vina, 1-2 kuršijevi (pasata) i nadolijevamo vodu - kuha se oko 2 sata. Kad se skuha, razmutimo u čaši malo vode i brašna i ulijemo. Kuhamo uz miješanje dok ne postane kremasto. Naposljetku dodamo papar i sol te začine po želji. Kad skinemo s vatre, ubacimo svježeg nasjeckanog peršina i promiješamo.
VIDEO
U novom video specijalu 'Ribamraz' powered by Coca-Cola Domagoj Jakopović Ribafish putuje po Hrvatskoj kuha, jede, priča i druži se s obiteljima. U ovom toplom blagdanskom specijalu, posjetio je Slavonski Brod, a kako su on i Zdenka Jakuš, zvijezda 'Večere za 5 na selu', ali i još nekih showova, pripremili najbolje od domaće trpeze te uživali u blagdanskom obiteljskom druženju, pogledajte u videu!