Jako se brzo pripremaju, a odličan su izbor za zdravi doručak ili ukusni međuobrok. Sočni su i hranjivi, a mogu ih jesti i vegani jer ne sadrže namirnice životinjskog podrijetla
Što sa zrelim bananama? Napravi zdrave i jako ukusne muffine

Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i ostavi da se grije. Pripremi si kalup i košarice za muffine.
U maloj posudici pomiješaj sjemenke lana i vodu. Ostavi da odstoji oko 5 minuta, odnosno dok sjemenke ne nabubre. Ovo je veganska zamjena za jaja.
U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, cimet, muškatni oraščić, prašak za pecivo, sodu i sol. U drugoj zdjeli pomiješaj bademovo mlijeko, jabučni ocat, javorov sirup i ekstrakt vanilije. Dodaj i nabubrene lanene sjemenke.
Zatim mokre sastojke prebaci u posudu sa suhim sastojcima i dobro promiješaj kako bi smjesa postala homogena. Na kraju ubaci i zgnječenu bananu i čokoladne kapljice.
Napuni kalupe za muffine i stavi ih u pećnicu. Peci ih oko 20 minuta. Ostavi da se ohlade i posluži. Dobar tek!
Savjet
Ako nisi vegan, mješavinu lanenih sjemenki i vode možeš zamijeniti jajima