Ovaj tradicionalni britanski biskvitni kolač s glazurom jednostavno je napraviti, a okusom nimalo ne zaostaje za mnogo kompliciranijim slasticama.
Sastojci
Priprema
Pripremi kalup za kruh. Postavi papir za pečenje kako bi lakše izvadila kolač. Pećnicu ugrijj na 180 stupnjeva.
U posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. Ostavi po strani.
U zasebnoj posudi maslac sobne temperature pjenasto izradi sa šećerom. Dodaj jaje po jaje miksajući mikserom između svakog dodavanja.
Dodaj aromu vanilije i koricu limuna. Ponovo sve izmiksaj.
Dodaj polovicu brašna, mlijeko i sok od limuna. Špatulom ili mikserom na laganoj brzini sve sjedini.
Dodaj preostalo brašno i pomješaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu.
Smjesu stavi u kalup, po potrebi poravnaj površinu kolača.
Kolač peci 40-ak minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
Kolač ostavi u kalupu 10-ak minuta pa ga prebaci na rešetku za hlađenje.
Kada se kolač ohladi pripremi glazuru. Pomješaj šećer u prahu s mlijekom i sokom limuna. Miješaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu. Ako glazura i dalje djeluje pregusta dodaj malo soka od limuna, ako djeluje rijetka dodaj malo šećera u prahu. Glazuru odmah prelij preko kolača.
Savjet
Ovaj kolač možeš čim je pečen premazati sirupom od soka i limuna kako bi ga dodatno zasladila i učinila sočnim, no čak i ako preskočiš taj korak on će biti neodoljiv.