Kolač kakav se pekao u kuhinjama naših baka dobio je 'upgrade' te je još lakši i manje opasan za našu liniju jer sadržava manje kalorija, ali je jednako sočan, mirisan i pun okusa kao original koji pamtimo iz djetinjstva
Sastojci
Priprema
Lim za pečenje promjera 25 cm premaži uljem i pospi brašnom.
Operi limun i naribaj otprilike 3 čajne žličice limunove korice. Iscijedi sok iz limuna.
Pećnicu stavi grijati na 180 stupnjeva.
U zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Dodaj biljno mlijeko i ulje. Zatim dodaj naribanu limunovu koricu i pola iscijeđenog sika (oko 60 ml). Sve skupa dobro promiješaj.
Smjesu stavi u lim za pečenje i zagladi nožem. Peci na sredini pećnici 40 do 50 minuta, na 180 stupnjeva.
Izvadi kolač i pustiti da se ohladi. Pomiješaj šećer u prahu s preostalim limunovim sokom dok ne dobiješ glatku smjesu te time premaži tortu s gornje strane i zagladi nožem.
Savjet
Ako kolač radiš za najmlađe članove obitelji, ukrasiti ga možeš šarenim bombonima ili specijalnim ukrasima za kolače.