Kombinacije kruške, svježeg sira i čokolade nisu tako uobičajene, ali je ovaj kolač uistinu ukusan
Sastojci
Priprema
Prvo pripremi čokoladni biskvit. Izradi 200 g maslaca, 125 g šećera i prstohvat soli te postepeno dodaj četiri jaja. Pomiješaj 125 g brašna, 75 g gustina, kakao i prašak za pecivo te umiješaj u smjesu maslaca i jaja. Smjesu izlij u posudu za pečenje.
Zatim pripremi punjenje sa sirom. Koricu i sok limuna, žumanjke, preostali šećer i vrhnje umiješaj u gustu smjesu. Dodaj prašak za puding, maslac i sir te izradi mikserom. Ravnomjerno rasporedi punjenje po čokoladnoj smjesi.
Kruške oguli, nareži na polovice i očisti. Ako su jako tvrde prokuhaj ih u vodi nekoliko minuta dok ne omekšaju. Cijele polovice ili listiće kruški posloži na punjenje od sira.
Kolač stavi peći na 170 stupnjeva Celzijevih oko 45 minuta.
Savjet
Ako želiš da kolač bude još kremastiji upotrijebi punomasni sir umjesto svježeg, a za nešto drugačiju teksturu isprobaj zrnati sir. Po želji kolač kada je gotov premaži smjesom marmelade od marelice i vode kako bi bio još sočniji.