Kada stigne ljeto, a temperature postanu sve više, počnemo žudjeti za hranom koja nas osvježava. Jedna od slastica koju najviše povezujemo s ljetom je sladoled, a kako je tek započelo vrijeme da isprobamo neke nove okuse.
Većina ljudi obožava voćne sladolede, ali oni ne moraju biti napravljeni samo od jednog voća nego mogu biti prava rapsodija okusa. Upravo ti donosimo takav recept - sladoled s jagodama, kupinama i vinom, ali i nekoliko zanimljivih dodataka koji ga čine posebnim. Za pripremu je dovoljno samo dvadesetak minuta, no jedino je važno da ostane u zamrzivaču cijelu noć. Osvježava i pun okusa - prava ljetna rapsodija!
Sastojci
500 grama narezanih jagoda
500 grama kupina
2 šalice šećera
1.25 šalica suhog crnog vina
2 žlice aceta balsamica
1 žličica vanilije
0.5 žličice soli
Priprema
01.
U veliki lonac stavi jagode, kupine, šećer, vino, aceto balsamico i vaniliju, a prema želji možeš dodati i nekoliko lisitića svježeg đumbir. Kuhaj na umjerenoj temperaturi dok se šećer ne otopi i voće ne postane mekano.
02.
Kada je šećer rastopljen, makni s vatre i pusti da se sladoled ohladi do sobne temperature. Ako si stavila đumbir u sladoled onda ga izvadi.
03.
Premjesti sladoled u blender, ali nemoj sve staviti odjednom nego podijeli na nekoliko dijelova. Smjesu blendaš dok ne postane glatka.
04.
Kada je cijela smjesa potpuno pripremljena premjesti je u zdjelu i stavi u zamrzivač preko noći.
05.
Sladoled se može servirati sa šlagom, a na vrh se može dodati malo crnog papra ili cimeta, sve prema želji.