Sladoled je svima omiljen ljetni desert, a uz ovaj jednostavan recept lako ćeš ga pripremiti i doma
Čokoladni, od vanilije, s voćem ili karamelom, ne postoji okus sladoleda koji nam nije fin. Rado ga jedemo kao poseban desert, ali i kao prilog raznim štrudlama i pitama. Možda izgleda kao da ga je teško napraviti doma, no recept je vrlo jednostavan. Jednom kada naučiš napraviti osnovnu bazu za sladoled, lako možeš dodati okuse po izboru, kao što su malina, jagoda ili pak menta i limun.
Sastojci
4 velika jaja
7 žlica šećera
2 vrećice vanilin šećera
2 vrećice šlaga
2 dl mlijeka
2 dl slatkog vrhnja
Priprema
01.
Mikserom jaja izradi sa šećerom i vanilin šećerom.
02.
U posebnoj posudi izmiksaj šlag s mlijekom pa ga umijesi u smjesu s jajima i šećerom.
03.
Slatko vrhnje pažljivo izradi u šlag te ga umiješaj u smjesu.
04.
Kada dobiješ glatku smjesu prebaci ju u plastičnu posudu koja je pogodna za niske temperature i spremi ju u zamrzivač, minimalno na tri sata.
Savjet
Jednom kada pripremiš smjesu u nju možeš umiješati komadiće voća, začine ili čokoladu, ali i omiljeno piće poput gina i tonika.