Lagana i zdravija verzija Alfredo tjestenine osvojit će te na prvu, a vrlo je jednostavna za pripremiti
Skinny Alfredo - recept za zdravu verziju Alfredo tjestenine
Sastojci
Priprema
U velikom loncu s kipućom posoljenom vodom kuhaj linguine prema uputama na pakiranju dok ne budu al dente. Odvoji oko 100 ml vode za tjesteninu, zatim ocijedi tjesteninu i ostavi je sa strane.
U velikoj tavi na srednjoj vatri zagrij ulje. Dodaj nasjeckani češnjak i kuhaj dok ne zamiriše, otprilike jednu minutu. Zatim ravnomjerno pospi brašno, promiješaj i kuhaj dok smjesa ne postane lagano zlatna.
Postupno dodaj pileći temeljac, dvije po dvije žlice, čekajući da smjesa postane potpuno glatka prije dodavanja još temeljca. Zakuhaj smjesu, a zatim postupno ulijevaj mlijeko uz miješanje. Pusti da prokuha i kuhaj dok se umak ne zgusne, dvije do tri minute.
Makni s vatre i dodaj parmezan i jogurt (može i bez toga). Začini solju i paprom, a zatim dodaj tjesteninu i preostalu vodu za tjesteninu, žlicu po žlicu, dok umak ne bude dovoljno gust.