Dolaskom proljetnih dana na naše stolove dolaze i slatke crvene bobice – jagode. Iako su nam tržnice zatvorene, a mi moramo biti doma, već nekoliko OPG-ova dostavlja prve ovogodišnje jagode, što nas je inspiriralo da nađemo posebno jednostavan, ali iznimno ukusan recept za zdravu sirovu tortu čiji su glavni sastojak upravo jagode. 
   
   Mirisne, zdrave i sočne jagode su bobičasto voće koje smo kao djeca najviše voljeli jesti sirove ili samo posipane sa šećerom, a kasnije smo ih naučile spremati u kolačima, pekmezima, nadjevima i drugim oblicima slastica. Nutritivno vrlo bogate vitaminima i mineralima, okusom slatke i estetski vrlo primamljive – jagode su mnogima omiljeno voće koje se svakog proljeća željno iščekuje. 
   
Iako ovogodišnje proljeće po mnogočemu nije kao svako drugo, to i dalje ne znači da ne možemo uživati u slasnim desertima na bazi jagodica. Upravo zato smo ti pripremile jednostavan recept za sirovu tortu od jagoda. 
   
   
   Veganska, jednostavna i vrlo ukusna, ova bi se torta mogla svrstati negdje između cheesecakesa, sladoledne torte i slatkih hladnih krema. Za pripremu ovog deserta potrebno ti je samo 15 minuta, jedan običan kuhinjski blender i par sastojaka. 
   
 
   
   Ružičasta sirova torta od jagoda
   
   
   Sastojci: 
   
   
   Za bazu:
   
      170g badema
   
   
      Malo papra
   
   
      Malo soli
   
   
      1-2 žlice kakao praha
   
   Za kremu:
   
      150 grama indijskog oraha
   
   
      5 žlica javorovog sirupa
   
   
      500-600 grama jagoda
   
   
      Agar Agar
   
   
      Kokosova krema
   
   Priprema:
   
   
Izmiksaj bademe sa kakaom, dodaj soli i papra te malo tople vode da bi smjesa bila što kremastija i stisnutija. U blenderu izmiksaj ostale namirnice s tim da kokosovu kremu dodaj postepeno kako smjesa ne bi bila pretekuća. U kalup za pečenje zatim utisni bazu pa na nju izlij smjesu od jagoda iz blendera. Stavi sve hladiti na par sati ili preko noći u hladnjak te po vrhu torte ako želiš posloži ploškice narezanih jagoda.