Gastro
Gastro

Sirova torta iz blendera s najslađim proljetnim bobicama - jagodama

Sirova torta iz blendera s najslađim proljetnim bobicama - jagodama
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Sirovi deserti za koje nije potrebno pečenje ili dizanje tijesta sve su popularniji, a mi ti donosimo odličan veganski recept za ukusnu tortu od jagoda za čiju ti je pripremu potreban samo kućni blender

Dolaskom proljetnih dana na naše stolove dolaze i slatke crvene bobice – jagode. Iako su nam tržnice zatvorene, a mi moramo biti doma, već nekoliko OPG-ova dostavlja prve ovogodišnje jagode, što nas je inspiriralo da nađemo posebno jednostavan, ali iznimno ukusan recept za zdravu sirovu tortu čiji su glavni sastojak upravo jagode.  Mirisne, zdrave i sočne jagode su bobičasto voće koje smo kao djeca najviše voljeli jesti sirove ili samo posipane sa šećerom, a kasnije smo ih naučile spremati u kolačima, pekmezima, nadjevima i drugim oblicima slastica. Nutritivno vrlo bogate vitaminima i mineralima, okusom slatke i estetski vrlo primamljive – jagode su mnogima omiljeno voće koje se svakog proljeća željno iščekuje.  Iako ovogodišnje proljeće po mnogočemu nije kao svako drugo, to i dalje ne znači da ne možemo uživati u slasnim desertima na bazi jagodica. Upravo zato smo ti pripremile jednostavan recept za sirovu tortu od jagoda.  Veganska, jednostavna i vrlo ukusna, ova bi se torta mogla svrstati negdje između cheesecakesa, sladoledne torte i slatkih hladnih krema. Za pripremu ovog deserta potrebno ti je samo 15 minuta, jedan običan kuhinjski blender i par sastojaka.   

Ružičasta sirova torta od jagoda Sastojci:  Za bazu:

170g badema

Malo papra

Malo soli

1-2 žlice kakao praha

Za kremu:

150 grama indijskog oraha

5 žlica javorovog sirupa

500-600 grama jagoda

Agar Agar

Kokosova krema

Priprema: Izmiksaj bademe sa kakaom, dodaj soli i papra te malo tople vode da bi smjesa bila što kremastija i stisnutija. U blenderu izmiksaj ostale namirnice s tim da kokosovu kremu dodaj postepeno kako smjesa ne bi bila pretekuća. U kalup za pečenje zatim utisni bazu pa na nju izlij smjesu od jagoda iz blendera. Stavi sve hladiti na par sati ili preko noći u hladnjak te po vrhu torte ako želiš posloži ploškice narezanih jagoda.   

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx