Za uživanje u finim tortama i kolačima ne moraš uvijek paliti pećnicu, dovoljni su blender ili multipraktik. Svi misle da je sirova hrana uvijek hladna i bezukusna što nije točno. Ovo što slijedi je jednostavno - božanstveno!
Sirova Ferrero torta kao savršen zimski desert pun okusa
Sastojci
Priprema
Lješnjake tostiraj u pećnici da im pojačaš okus (7-10 minuta na 170 stupnjeva). Pazi da ne zagore! Pusti da se malo ohlade pa ih očisti od kore. Lješnjake zatim kratko samelji u multipraktiku (ne predugo da se ne pretvore u maslac). Zatim dodaj sve ostale sastojke za podlogu (kakao, kokosovo ulje, javorov sirup, sol, vanilija) i miksaj dok se ne sjedine. Smjesu utiskaj u kalup za tortu pa ostavi u hladnjaku dok pripremaš kremu.
Indijske oraščiće bi bilo najbolje namočiti preko noći, no ako to nisi stigla, samo ih prokuhaj u vodi 5-10 minuta da omekšaju, ocijedi i spremni su za upotrebu. U blenderu pomiješaj sve ostale sastojke za kremu i blendaj do glatke teksture. Možda ćeš morati zaustaviti blender nekoliko puta i promiješati kremu da se lakše sjedini. Ako je blender slabiji, slobodno dodaj još malo vode u kremu (ali ne previše jer se neće stisnuti onda). Probaj i dodaj još sirupa od agave ili kakao praha po želji.
Prelij kremu preko podloge i ostavi u hladnjaku nekoliko sati, a najbolje preko noći. Dekoriraj sjeckanim lješnjacima ili voćem po želji.
Savjet
Možeš svoju tortu na kraju ukrasiti Ferrero Rocher kuglicama ili pak posuti obiljem hrskavih, krupno sjeckanih tostiranih lješnjaka.