Ovo ukusno i aromatično piće savršeno je za predblagdanska druženja, a dobra je stvar što ga brzo možeš pripremiti kod kuće
Hladni i kratki dani, toplina doma, blagdani i - kuhani gin. Ako si ljubiteljica gin tonika, jednog od najpopularnijeg ljetnog pića, ovaj scenarij sigurno ti je primamljiv. Iako i kuhano vino ima svoju čar, njega ima na svakom koraku pa se možda ovih dana zaželiš toplog gina. Njegove su arome neodoljive, a dobra je vijest da ga možeš pripremiti kod kuće za samo petnaestak minuta. Priprema kuhanog gina jednostavna je. Trebat će ti svega par sastojaka, a svi gosti bit će oduševljeni.
Sastojci
1 litra gina
300 grama šećera
1 štapić cimeta
5 cijelih klinčića
1 žlica ekstrakta vanilije
Priprema
01.
Ulij 200 ml gina u lonac i umiješaj šećer. Lagano zagrij da se šećer otopi, zatim kuhaj bez miješanja otprilike dvije minute. Ulij u veliku zdjelu. Dodaj preostali gin, cimet, klinčiće i vaniliju, a ako imaš,i kardamom. Ostavi da se ohladi, zatim poklopi.
02.
Procijedi i pretoči u čaše. Želiš li, dodaj još začina za gin. Slobodno čuvaj - ne morate sve popiti u jednoj večeri.