Sezona je finih trešanja, evo zašto ih trebate jesti

Počela je sezona trešanja

Sezona je finih trešanja, evo zašto ih trebate jesti

Krema od trešanja

Sastojci:

350 g pirjanih trešanja
6 žlica trešnjevače ili kruškovače
3 žlice prosijanog šećera u prahu
1/2 vrećicu bijele želatine u prahu
5 žlica hladne vode
1 l tučenog slatkog vrhnja
4 žlice prosijanog šećera u prahu
2 vrećice vanilin šećera

Priprema: 

Dobro ocijedite trešnje i sačuvajte sok. Trešnje pomiješajte sa 6 žlica trešnjevače i šećerom te ostavite neko vrijeme da upije. Nakon toga pomiješajte želatinu sa vodom i ostaviti 10 min da nabubri. Zagrijavajte miješajući dok se ne rastopi. Slatko vrhnje izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Smjesu želatine pažljivo umiješajte u tučeno vrhnje, a zatim dodajte i trešnje pomiješane s alkoholom. 
Masu stavite u kalup oblika tembalice i pritom više puta snažno protresite. Kalup prekrijte folijom i ostavite da se ohladi. Neposredno prije posluživanja kalup uronite u vruću vodu. Prevrnite kalup na stakleni tanjur i kremu ukrasite trešnjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/6