Serviranje vina temperatura

Za serviranje vina temperatura je iznimno bitna, stoga u nastavku saznajte kako servirati koje vino.

Serviranje vina temperatura

Svako bi se vino trebalo servirati na određenoj temperaturi. Za serviranje vina temperatura bi trebala biti prilagođena vrsti jer temperatura može drastično utjecati na sam okus i miris vina. 


(FOTO: Pixabay) 

U nastavku saznajte kako se poslužuju vina jer je za serviranje vina temperatura iznimno bitna. 

Pjenušava bi vina trebala biti dobro ohlađena jer hladnoća održava njihovu pjenušavost. Ohladite pjenušava vina do otprilike 5-7 stupnjeva Celzijusa, a šampanjac slobodno poslužite na malo višoj temperaturi (7-9 stupnjeva Celzijusa).

Što se tiče bijelih vina, vrijedi ono pravilo - što je vino svjetlije i lakšeg okusa, to bi se trebalo servirati hladnije. Vino bi trebalo u hladnjaku provesti dva i pol do tri sata prije nego što ga poslužite. 

Rose je pak u redu poslužiti na malo višoj temperaturi od otprilike 8 do 12 stupnjeva. Jaka crvena vina trebala bi se poslužiti na temperaturi od 15 do 18 stupnjeva. Dakle, u hladnjaku bi trebala biti 25 minuta prije posluživanja. 

Kao što vidite, za serviranje vina temperatura je od velikog značaja. Svako ima svoje karakteristike i aromu koje ne želite uništiti lošim serviranjem. 

Image