Ako u kuhinji imaš nekoliko prezrelih banana iskoristi ih za izradu ovog ukusnog kolača
Banana kruh jedna je od najpopularnijih i najjednostavnijih poslastica i idealan je za svaki dan, kada poželiš pojesti nešto slatko. Ukusan je, sočan i zdrav, a prilično ga je lako pripremiti od svega par sastojaka. Glavni sastojak banana kruha su banane koje mu daju osobit okus, a ostali sastojci mogu se prilagoditi osobnim preferencijama. Važno je da banane budu što zrelije. Želiš li posebno zdravu varijantu, umjesto klasičnog bijelog, možeš koristiti i integralno brašno. Prema želji, u banana kruh možeš ubaciti i sjeckane orašaste plodove, kokos ili pak čokoladne kapljice. Recept za banana kruh koji danas donosimo dodatno je obogaćen kakao prahom i komadićima čokolade pa je prava poslastica koja osobito prija uz šalicu popodnevne kave, ali je savršen izbor i za doručak ili brunch!
Sastojci
4 velike zrele banane
1 šalica smeđeg šećera
0.5 šalice ulja
2 veća jaja
1 žličica ekstrakta od vanilije
0.5 šalice punomasnog kiselog vrhnja
1 prstohvat soli
2 šalice brašna
1 žličica sode bikarbone
0.5 šalice kakao praha
1 šalica sjeckane čokolade
Priprema
01.
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i pripremi duguljasti kalup u kojemu ćeš peći svoj banana kruh. Obloži ga papirom za pečenje.
02.
U velikoj posudi izgnječi banane te dodaj šećer, ulje, jaja, ekstrakt vanilije i vrhnje. Dobro promiješaj da se sastojci sjedine.
03.
Nakon toga ubaci sve suhe sastojke – malo soli, sodu bikarbonu i kakao prah. Promiješaj i na kraju ubaci sjeckanu čokoladu.
04.
Prebaci smjesu u kalup za pečenje, poravnaj špatulom. Ukrasi komadićima čokolade i peci u prethodno zagrijanoj pećnici oko sat vremena.
05.
Nakon što se ohladi, izvadi kruh iz kalupa i posluži.
Savjet
Banana kruh možeš čuvati u plastičnoj posudi kako bi što dulje zadržao svježinu
Izdavačhttps://www.butterbeready.com/double-chocolate-banana-bread/
NakladnikButter Be Ready