Želiš li iskušati zdraviju verziju krafnica, ovo je dobar izbor jer se ne prže u ulju već se peku u pećnici
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 175°C. Namasti kalup za krafne sprejem za kuhanje ili s malo ulja
U velikoj posudi pomiješaj brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol dok se dobro ne sjedine.
U zasebnoj posudi pomiješaj mlijeko, biljno ulje, jaje i ekstrakt vanilije također dok se dobro ne sjedine.
Pomiješaj mokre sastojke u suhe sastojke i promiješaj dok se samo sjedine. Pazi da ne miješate previše.
Smjesu stavi u vrećicu za ukrašavanje kolača ili plastičnu vrećicu kojoj si odrezal vrh. Iscijedi smjesu u kalup za krafne, napuni do 2/3 kapaciteta.
Peci krafne u zagrijanoj pećnici oko 10-12 minuta, dok čačkalica koju zabodeš u sredinu krafne ne izađe čista.
Ostavi krafne da se malo ohlade u kalupu, a zatim ih izvadi i ohladi potpuno na rešetki.
Po želji, krafne možeš ukrasiti glazurom ili posuti šećerom u prahu. Uživaj u slatkome!