Savršena za ljeto: Raffaello torta bez pečenja je hit

Ukusna kombinacija kokos mrvica, bijele čokolade i Mascarpone sira ovaj desert čini toliko ukusnim i osvježavajućim, gotovo idealnim za ljetne dane

Savršena za ljeto: Raffaello torta bez pečenja je hit
Foto: Unsplash
Ljeti najviše volimo lagane i osvježavajuće deserte koji nas svojim okusom, barem u mislima, odvode na plažu i natjeraju nas da maštamo o suncu, pijesku i morskim valovima. A jedan takav desert je i ova Raffaello torta koja je jednostavna koliko i ukusna. Za nju će ti trebati svega nekoliko sastojaka i nije ju potrebno peći, a okus kokosa koji ju prožima savršen je za vruće ljetne dane koji su pred nama. Bilo da ovog ljeta slaviš rođendan ili se u nekoj drugoj prilici želiš počastiti ovom ukusnom tortom, u nastavku ti donosimo recept.

Sastojci

500 g digestive keksića
400 ml vrhnja za šlag
400 g Mascarpone sira
250 ml mlijeka
120 g kokos mrvica
200 g otopljene bijele čokolade
1 žličica ekstrakta vanilije
1 naribana korica limuna
150 g Raffaello kuglica

Priprema

01.

Zagrij tavu u koju si stavila polovicu kokos mrvica i prelij ih s četiri do pet žlica mlijeka. Makni s vatre kad se kokos zagrije, nakon otprilike dvije do tri minute. Ostavi da se ohladi i procijedi smjesu, pritišćući kokos kako bi dobila intenzivan okus kokosa, a mlijeko ostavi sa strane.

02.

U zdjeli pomiješaj Mascarpone sir i otopljenu bijelu čokoladu i sve to dobro promiješaj. Dodaj kokosovo mlijeko koje si prethodno napravila, ekstrakt vanilije i naribanu koricu limuna.

03.

U posebnu zdjelu stavi vrhnje za šlag i izradi ga mikserom, a zatim ga dodaj u Mascarpone smjesu i sve zajedno dobro promiješaj.

04.

Pleh za tortu obloži papirom za pečenje. Keksiće umoči u mlijeko i rasporedi ih po dnu. Nanesi obilan sloj kreme od Mascarpone sira, čokolade i vrhnja, a zatim ponavljaj postupak, dodajući kekse i kremu sve dok ne potrošiš svu kremu.

05.

Po vrhu torte prosipaj mrvice od kokosa i ukrasi kupovnim Raffaello kuglicama, a zatim tortu stavi u hladnjak na najmanje osam sati prije posluživanja.

N.B.
22.6.2022.