Ukusna kombinacija kokos mrvica, bijele čokolade i Mascarpone sira ovaj desert čini toliko ukusnim i osvježavajućim, gotovo idealnim za ljetne dane
Savršena za ljeto: Raffaello torta bez pečenja je hit
Sastojci
Priprema
Zagrij tavu u koju si stavila polovicu kokos mrvica i prelij ih s četiri do pet žlica mlijeka. Makni s vatre kad se kokos zagrije, nakon otprilike dvije do tri minute. Ostavi da se ohladi i procijedi smjesu, pritišćući kokos kako bi dobila intenzivan okus kokosa, a mlijeko ostavi sa strane.
U zdjeli pomiješaj Mascarpone sir i otopljenu bijelu čokoladu i sve to dobro promiješaj. Dodaj kokosovo mlijeko koje si prethodno napravila, ekstrakt vanilije i naribanu koricu limuna.
U posebnu zdjelu stavi vrhnje za šlag i izradi ga mikserom, a zatim ga dodaj u Mascarpone smjesu i sve zajedno dobro promiješaj.
Pleh za tortu obloži papirom za pečenje. Keksiće umoči u mlijeko i rasporedi ih po dnu. Nanesi obilan sloj kreme od Mascarpone sira, čokolade i vrhnja, a zatim ponavljaj postupak, dodajući kekse i kremu sve dok ne potrošiš svu kremu.
Po vrhu torte prosipaj mrvice od kokosa i ukrasi kupovnim Raffaello kuglicama, a zatim tortu stavi u hladnjak na najmanje osam sati prije posluživanja.