Savršen za ljeto: Pronašle smo recept za Gin & Tonic cheesecake bez pečenja

Brz i jednostavan recept koji spaja dvije stvari koje volimo: cheesecake i savršeni ljetni koktel, gin tonic

Savršen za ljeto: Pronašle smo recept za Gin & Tonic cheesecake bez pečenja

Mnogima omiljen kolač cheesecake ukusan je i lagani desert, a možeš ga napraviti sa šumskim voćem, limunom, keksima - a sada i s gin tonicom.

Kako dolaze topliji dani, tako smo i mi u potrazi za jednostavnim i brzim receptima zbog kojih ne moramo biti satima u kuhinji. Tako smo pronašle recept za kolač koji spaja dvije stvari koje volimo: sir i gin tonic.

Najbolje od svega je što ga ne moraš peći, a zbog osvježavajuće limete savršen je izbor za ljetne dane.

Image

U slast: Najjednostavniji, ali i najukusniji cheesecake za koji ti treba samo pola sata

Sastojci:

Biskvit: 

  • 300 g keksa (čajnih ili petit)
  • 150 g maslaca


Punjenje od sira:

  • 125 ml gina
  • 125 ml tonika
  • 75 g šećera
  • 5 listića želatine
  • 600 g punomasnog sira
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera u prahu
  • iscijeđeni sok od pola limete


Ukrašavanje:

  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • naribana korica limete
  • 12 tanko narezanih kriški limete

Priprema: 

Biskvit:

Kekse smrvi u blenderu. Potom otopi maslac na vatri i umiješaj mrvice od keksa. Dobivenu smjesu utisni u kalup promjera 20 centimetara te ju stavi u hladnjak. 

Punjenje od sira: 

Stavi listiće želatine u hladnu vodu pet minuta i pričekaj da se natope vodom. U veliku posudu dodaj gin, tonik i šećer u prahu i zagrijavaj na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.

Nakon što se šećer otopio, izvadi listiće želatine iz hladne vode, istisni višak vode i dodaj u posudu gdje je gin. Lagano miješaj dok se listići želatine u potpunosti ne otope. Ostavi da se smjesa malo ohladi i par puta ju pomiješaj.

U mikser dodaj sir, šećer i sok od limete. Umuti dok smjesa ne postane glatka. Zatim polako ulijevaj tekućinu s ginom i lagano miješaj kako bi se svi sastojci dobro povezali. Zatim dodaj slatko vrhnje i miksaj dok smjesa ne postane glatka.

Kad je smjesa gotova, izvadi kalup s keksima iz hladnjaka i polako u njega izlij smjesu. Vrati u hladnjak 5 do 6 sati kako bi se sve dobro ohladilo, a ako imaš vremena, najbolje bi bilo da kolač odstoji preko noći.

Ukrašavanje: 

Umuti zajedno slatko vrhnje i šećer u prahu dok ne dobiješ glatku smjesu koju potom stavi na vrh kolača. Dodatno ukrasi koricom i kriškama limete i tvoj ljetni cheesecake je spreman.