Toliko jednostavan, a toliko sočan, ukusan i mirisan - ovaj kruh od jabuka i cimeta uljepšat će ti baš svaki vikend
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva, a stranice kalupa za kruh namaži maslacem. Na dno kalupa stavi papir za pečenje kako bi, kada se ispeče, lakše izvadila kruh od jabuka i cimeta.
Jabuke oguli i izreži na kockice veličine nokta. U posudi pomiješaj komadiće jabuka s cimetom, dodaj usitnjene orašaste plodove, šećer i žlicu brašna.
U drugoj posudi pomiješaj prašak za pecivo, šećer i preostalo brašno, dodaj ulje, mlaćenicu, aromu vanilije, jaja. Miksaj mikserom dok se sastojci ne sjedine u glatku smjesu koju ćeš potom dodati jabukama. Sok koji su ispustila jabuke nemoj prolijevati.
Dobivenu smjesu izlij u kalup za pečenje. Kruh od jabuka peci 60 minuta. Je li gotov, provjeri tako da ga probodeš čačkalicom. Ako je pečen, ona će biti suha kada ju izvadiš.
Ostavi ga 15-ak minuta u kalupu, a potom izvadi. Kada se ohladi serviraj ga uz omiljenu marmeladu i čašu mlijeka, čaja ili kave.