Ukusni i kremasti, ovaj talijanski rižoto s tikvicama oborit će te s nogu, a mi znamo kako ga pripremiti
Rižoto s tikvicama: Jednostavna ideja za ručak koju moraš isprobati već danas
Sastojci
Priprema
U tavu srednje veličine dodaj maslinovo ulje, tikvice, luk, češnjak, origano, peršin, sol i vodu te kuhaj nepoklopljeno na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice ne omekšaju i dok voda ne ispari (cca 15-20 minuta, nakon 15-ak minuta ako je ostalo još puno vode, još malo pojačaj vatru). Kad je gotovo, makni s vatre i vilicom grubo izgnječi smjesu od tikvica.
U veliki lonac ulij povrtni temeljac i zagrij dok ne postane vruće. U međuvremenu, u velikoj tavi na srednje jakoj temperaturi otopi maslac, dodaj rižu i miješaj da se sjedini, kuhaj na srednje jakoj vatri 30-45 sekundi, a zatim dodaj temeljac, malo po malo kako isparava, često miješajući (to može potrajati i do 30 minuta).
Kad je riža kuhana, pripazi da ostane malo vlažna i kremasta, smanji temperaturu na vrlo nisku, lagano umiješaj smjesu od tikvica i po potrebi dodaj malo soli. Makni s vatre, lagano umiješaj žlicu maslaca i parmezana, dodaj vrhnje, lagano promiješaj i odmah posluži sa svježe naribanim parmezanom i po želji svježim peršinom.