Nakon Sanjinog sočnog kuglofa s rogačem, nastavljamo s omiljenim karantenskim receptima, a još jednu slatku gastro inspiraciju pronašle smo kod Darka Debića koji stoji iza bloga Samo jedan griz.
Darko, kojeg zasigurno znaš kao pobjednika na našem natječaju za , još jednom nas je počastio slatkim savršenstvom u obliku tartufa koje obožavaju svi ljubitelji čokolade, ali sa zdravim twistom kremaste supernamirnice - avokadom.
I Darku, kao i svima nama u ovom periodu, najviše nedostaju druženja s obitelji i prijateljima, kojima se najviše veseli s ovim popuštanjem mjera izolacije, a do tada višak slobodnog vremena iskorištava na što bolji način, a naravno da to uključuje kuhanje i nove recepte.
"Već dugo vremena sam htio isprobati kruh sa prirodnim kvascem, kiselo tijesto, sada je bio pravi trenutak za to. Zaista me je oduševila brojnost fotografija pripreme kruha raznih vrsta na društvenim mrežama i siguran sam da će ljudi nastaviti s tim i nakon karantene", rekao nam je Darko koji je ovo vrijeme proveo i uz online tečaj japanskog jezika kako bi obnovio svoje znanje.
Osim kuhanja i učenja japanskog, uživa u vožnji biciklom po okolnim brdima, jer kako nam kaže 'ipak treba potrošiti sve kalorije'! Upravo zbog toga za nas je pripremio malo zdraviju, ali jednako bombastičnu verziju čokoladnih tartufa, stoga baci oko na njegov recept u nastavku.
Čokoladni tartufi s avokadom
Zdravija verzija čokoladnih tartufa. Mogu biti i veganski, ako staviš takvu čokoladu. Slatko vrhnje sam zamijenio avokadom, rezultat je odličan, nema više povratka na klasičan recept. Ove sam aromatizirao kumkvatom, ali sve kombinacije su moguće, tako da možeš dodati neki fini liker, kandirano voće, koricu agruma...
Sastojci:
- 150 g čokolade
- 90 g zrelog mekanog avokada, očišćenog
- 2 kumkvata, zaleđena
- sjeckane pistacije, bademi, lješnjaci, prah od malina, kokos, kakao
Priprema:
1. Čokoladu otopiti na pari ili u mikrovalnoj.
2. Avokado staviti u multipraktik, usitniti, dodati otopljenu čokoladu i ribanu koricu kumkvata, miksati dok se smjesa ne ujedini u kremastu jednoličnu masu.
3. Ohladiti na sobnoj temperaturi, staviti u hladnjak. Kad se masa dobro ohladila oblikovati kuglice, uvaljati u sjeckane pistacije, prah od malina, kokos ili kakao u prahu. Držati u hladnjaku.