Brokula baš i ne spada među omiljeno povrće, a osobito s njom rat vode oni najmlađi. Ipak, ova brokula iz tave to bi mogla zauvijek promijeniti
Hrskava brokula iz tave - recept zbog kojeg će cijela obitelj zavoljeti brokolu
Broj osoba4 osobe
Vrijeme pripreme15 min
Iako među najzdravijima, brokula nije na listi popularnog povrća – barem ako pitamo djecu. Priznajemo, kuhana brokula baš i nije neki specijalitet, no srećom postoje mnogi drugi načini kako možemo pripremiti ovo povrće. Velika je šteta ne jesti brokolu jer konzumacija ovog povrća ima niz benefita za naše zdravlje. Ako paziš na liniju i želiš izbjeći masne sireve i teške umake od vrhnja pune kalorija, predlažimo ti da isprobaš jedan zdraviji i super jednostavan recept koji će brokolu predstaviti u novom svjetlu – kušaj hrskavu brokulu punu okusa i zauvijek promijeni svoje mišljenje o ovom povrću. Jedno serviranje brokule pripremljene na ovaj način ima samo 121 kaloriju.
Sastojci
2 glavice crvenog luka
2 režnja češnjaka
4 jušne žlice maslinovog ulja
1 kg narezane brokule
3 prstohvata papra
1 čajna žličica soli
Priprema
01.
Očisti glavice luka i nasjeckaj ih na tanke kriške.
02.
Operi brokulu i nareži je na komadiće.
03.
Na niskoj temperaturi poprži luk na maslinovom ulju uz dodatak češnjaka.
04.
Povećaj temperaturu, dodaj brokolu, papar i sol i poklopi tavu.
05.
Prži brokolu na ovaj način oko 10 minuta, a čim se počne primati za dno, dodaj malo vode i promiješaj.
Savjet
Na ovaj način dobit ćeš hrskavu brokolu koja nije prekuhana, ali ako si ljubiteljica mekanog povrća, prži je nešto duže.
Izdavačchefkoch.de