Recept za ukusni kuglof od limuna koji će te oduševiti

Sočni kuglof od limuna idealan je desert za toplije dane, a uz ovaj jednostavan recept možeš ga napraviti bez previše muke

Recept za ukusni kuglof od limuna koji će te oduševiti
Foto: Unsplash
Kuglof je jedan od klasika među desertima i ne postoji osoba koja ga ne voli. Od onog čokoladnog i mramornog do kuglofa sa suhim voćem i grožđicama, postoji toliko varijanti ovog deserta, a ne znamo koja je bolja. Jedna od omiljenih varijanti je kuglof od limuna, ukusan i aromatičan kolač s limunom koji mu daje poseban i kiselkast okus, a kao stvoren je za proljetne i ljetne dane. Ovaj ukusni kuglof topi se u ustima, a mi smo pronašle jednostavan recept koji već danas možeš isprobati.

Sastojci

130 g maslaca
60 g biljne masti
400 g šećera
5 veća jaja
1 žlica naribane limunove kore
1 žlica limunovog ekstrakta
400 g brašna
1 čajna žličica soli
0.5 čajne žličice praška za pecivo
30 g maslaca (za preljev)
100 g šećera u prahu (za preljev)
2 žlice soka od limuna (za preljev)
1 čajna žličica naribane limunove kore (za preljev)

Priprema

01.

U velikoj zdjeli napravi kremu od maslaca, biljne masti i šećera i miješaj oko 5 minuta. Dodaj jaja, jedno po jedno, dobro promiješavši nakon svakog dodavanja. Umiješaj koricu od limuna i limunov ekstrakt, a zatim dodaj i brašno, sol i prašak za pecivo - njih postupno dodaj u krem smjesu naizmjenično s mlijekom. Dobro promiješaj dok se sve dobro ne sjedini.

02.

Smjesu ulij u kalup za kuglof koji si prethodno namastila i peci na 350 stupnjeva oko 70 minuta. Prije nego što svoj kuglof izvadiš iz kalupa, ostavi da se ohladi desetak minuta.

03.

U maloj zdjeli pomiješaj sastojke za preljev - maslac, šećer u prahu, sok od limuna i limunovu koru. Dobro pomiješaj, a zatim prelij na kuglof.

N.B.
8.4.2021.