Sočni kuglof od limuna idealan je desert za toplije dane, a uz ovaj jednostavan recept možeš ga napraviti bez previše muke
Recept za ukusni kuglof od limuna koji će te oduševiti
Broj osoba16 osoba
Vrijeme pripreme85 min
Kuglof je jedan od klasika među desertima i ne postoji osoba koja ga ne voli. Od onog čokoladnog i mramornog do kuglofa sa suhim voćem i grožđicama, postoji toliko varijanti ovog deserta, a ne znamo koja je bolja. Jedna od omiljenih varijanti je kuglof od limuna, ukusan i aromatičan kolač s limunom koji mu daje poseban i kiselkast okus, a kao stvoren je za proljetne i ljetne dane. Ovaj ukusni kuglof topi se u ustima, a mi smo pronašle jednostavan recept koji već danas možeš isprobati.
Sastojci
130 g maslaca
60 g biljne masti
400 g šećera
5 veća jaja
1 žlica naribane limunove kore
1 žlica limunovog ekstrakta
400 g brašna
1 čajna žličica soli
0.5 čajne žličice praška za pecivo
30 g maslaca (za preljev)
100 g šećera u prahu (za preljev)
2 žlice soka od limuna (za preljev)
1 čajna žličica naribane limunove kore (za preljev)
Priprema
01.
U velikoj zdjeli napravi kremu od maslaca, biljne masti i šećera i miješaj oko 5 minuta. Dodaj jaja, jedno po jedno, dobro promiješavši nakon svakog dodavanja. Umiješaj koricu od limuna i limunov ekstrakt, a zatim dodaj i brašno, sol i prašak za pecivo - njih postupno dodaj u krem smjesu naizmjenično s mlijekom. Dobro promiješaj dok se sve dobro ne sjedini.
02.
Smjesu ulij u kalup za kuglof koji si prethodno namastila i peci na 350 stupnjeva oko 70 minuta. Prije nego što svoj kuglof izvadiš iz kalupa, ostavi da se ohladi desetak minuta.
03.
U maloj zdjeli pomiješaj sastojke za preljev - maslac, šećer u prahu, sok od limuna i limunovu koru. Dobro pomiješaj, a zatim prelij na kuglof.
Izdavačhttps://www.tasteofhome.com/recipes/california-lemon-pound-cake/
NakladnikTaste Of Home