Uživaš u mekih i mirisnim pecivima? Onda moraš isprobati ovaj recept za scones, britansku poslasticu u koju ćeš se sigurno zaljubiti
Recept za scones: Najmekše pecivo za doručak ili uz popodnevni čaj
Sastojci
Priprema
U posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i šećer te dodaj hladni maslac narezan na kockice. Kockice razmrvi prstima tako da dobiješ mrvičasto tijesto.
U posudu polako dodaj mlijeko i zamijesi tijesto. Tijesto treba biti ljepljivo, ali da se odvaja od posude.
Tijesto razvaljaj na pobrašnjenu radnu površinu na oko 2 cm debljine i pomoću šalice za čaj reži pojedine sconese.
Sconese prebaci na papir za pečenje i premaži mlijekom te peci na 200 stupnjeva Celzijevih oko 20 minuta dok ne poprime zlatno smeđu boju.
Savjet
Ovaj recept za obične sconese možeš obogatiti suhim brusnicama, višnjama, grožđicama i sličnim suhim voće. Jednostavno ga umiješaj u gotovo tijesto prije oblikovanja pojedinačnog peciva i nastavi prema receptu. Poslužiti ih možeš s malo maslaca ili omiljenim džemom.