Jednostavni i ukusni, ovi kolačići s cimetom odmah će te teleportirati u hladne jesenske dane, a mi imamo odličan recept sa svega nekoliko sastojaka
Domaći keksi s cimetom koji će te uvesti u jesensko raspoloženje
Sastojci
Priprema
U zdjelu stavi maslac, smeđi i bijeli šećer i 2 žličice cimeta i miksaj dok se dobro ne sjedine. Dodaj jaje, brašno, prašak za pecivo i grožđice (po želji) te nastavi miksati dok smjesa ne postane jednolično tijesto.
Žlicom vadi tijesto i od tijesta napravi male kuglice (između 12 i 15 komada). Ostavi ih u hladnjaku najmanje 2 sata dok se ne stegnu ili preko noći. Nepečene kuglice od tijesta možeš čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču do tri mjeseca.
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i obloži dva velika pleha papirom za pečenje. Kuglice tijesta stavi na 3-4 cm razmaka da se smjesa razlije bez dodirivanja. Peci 10-12 minuta dok ne porumene na rubovima, ali još uvijek budu mekane i gnjecave u sredini. Ostavi ih da se potpuno ohlade.
Pomiješaj šećer u prahu s preostalim cimetom, a zatim pospi po kolačićima. Čuvaj ih u hermetički zatvorenoj posudi do pet dana.