Domaći keksi s cimetom koji će te uvesti u jesensko raspoloženje

Jednostavni i ukusni, ovi kolačići s cimetom odmah će te teleportirati u hladne jesenske dane, a mi imamo odličan recept sa svega nekoliko sastojaka

Domaći keksi s cimetom koji će te uvesti u jesensko raspoloženje
Foto: Unsplash
Miris cimeta, hladan zrak, ugodne večeri provedene u toplini doma, uz mekanu dekicu i dobru knjigu ili film - postoji nešto neodoljivo u toj jeseni zbog čega je svake godine jedva čekamo. A ako što prije želiš ući u jesensko raspoloženje, neka tvoj dom preplavi miris ovih ukusnih kolačića od cimeta koji će osvojiti baš svakoga. Hrskavi izvana, a mekani iznutra, ovi kolačići vrlo su jednostavni za pripremiti i za njih će ti biti potrebno svega nekoliko sastojaka, a jednostavan recept pronađi u nastavku.

Sastojci

120 g omekšalog maslaca
50 g smeđeg šećera
150 g bijelog šećera
3 žličice mljevenog cimeta
1 veće jaje
220 g glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo
50 g grožđica (po želji)
1 žličica šećera u prahu

Priprema

01.

U zdjelu stavi maslac, smeđi i bijeli šećer i 2 žličice cimeta i miksaj dok se dobro ne sjedine. Dodaj jaje, brašno, prašak za pecivo i grožđice (po želji) te nastavi miksati dok smjesa ne postane jednolično tijesto.

02.

Žlicom vadi tijesto i od tijesta napravi male kuglice (između 12 i 15 komada). Ostavi ih u hladnjaku najmanje 2 sata dok se ne stegnu ili preko noći. Nepečene kuglice od tijesta možeš čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču do tri mjeseca.

03.

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i obloži dva velika pleha papirom za pečenje. Kuglice tijesta stavi na 3-4 cm razmaka da se smjesa razlije bez dodirivanja. Peci 10-12 minuta dok ne porumene na rubovima, ali još uvijek budu mekane i gnjecave u sredini. Ostavi ih da se potpuno ohlade.

04.

Pomiješaj šećer u prahu s preostalim cimetom, a zatim pospi po kolačićima. Čuvaj ih u hermetički zatvorenoj posudi do pet dana.

N.B.
6.9.2022.