I dobro smo se najele!

Posjetile smo restoran azijske kuhinje koji nudi 'all you can eat' opciju

Radnička cesta u Zagrebu prava je meka novih restorana i zanimljivih bistroa, a sada smo odlučile provjeriti i ponudu novog azijskog restorana Asia Gold koji se od konkurencije razlikuje svojom primamljivom "all you can eat" opcijom

0G6A1298.jpg
Foto: Pavao Bobinac

Radnička cesta u Zagrebu poznata je po visokim neboderima, brojnim uredima stranih i domaćih kompanija, ali i odličnim mjestima gdje možeš pojesti super obrok. Naime, ta zagrebačka lokacija postala je omiljeno odredište za mnoge zaposlenike okolnih firmi, ali i  gastroljupce koji su spremni potegnuti čak i s drugog kraja grada ne bi li pojeli pokoji odličan zalogaj u nekom od restorana u toj ulici. Tako se krajem listopada ove godine na adresi Radnička 52 otvorio i novi Asia Gold restoran – prvi azijski restoran u Zagrebu koji nije specijaliziran za samo jedan tip istočnjačke kuhinje – već ih nudi sve!

Novootvoreni Asia Gold restoran predstavlja svojevrsnu simbiozu istočnjačke azijske gastronomije kojom dominiraju okusi kineske, tajlandske, japanske, korejske i mongolske kuhinje, do sada hrvatskim ljubiteljima hrane nikad predstavljene na ovako sveobuhvatan, raznolik i sadržajan način, te je to ujedno i prvi restoran ove vrste u Hrvatskoj. Dakle, na stolovima u ovom restoranu mogu se kušati tradicionalna kineska jela poput pekinške patke, ali i japanski sushi. Tu je i slavni korejski kimchi, ali i gyoze, pa će svatko ponaći nešto po svom ukusu.

shimmer fallback

Asia Gold smjestio se u sklopu Green Gold poslovnog centra, a mi smo ga posjetili u doba ručka te je bio krcat posjetiteljima. Kineska poduzetnica s dugogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu, Tong Chen, već 28 godina oduševljava Hrvate svojim gastro specijalitetima, a sada je otvorila Asia Gold na mjestu svog prethodnog restorana Dragon BBQ-a, koji je također bio vrlo popularan. Sada je Tong odlučila malo zaokrenuti priču te posjetiteljima ponuditi ne samo kineska gastronomska čuda, već ona inspirirana svim zemljama daleke Azije. Ono što nas je posebno zaintrigiralo, baš kao i mnoge druge posjetitelje, je opcija „all you can eat“ koja se nudi svakoga dana u ovom restoranu.

Kako smo doznali od ljubaznog osoblja, „all you can eat“ opcija je dostupna svakog radnog dana od 11 do 16 sati, ali i svake subote i nedjelje od 12 do 16 sati. Cijena po osobi iznosi 75 kuna, 85 kuna uz jedno uključeno piće (sok od naranče, točeno pivo, čaša crnog ili bijelog vina), dok se ostala pića plaćaju prema regularnim cijenama. Buffet uključuje jela iz kineske, tajlandske, japanske, korejske i mongolske kuhinje, pa se tako ovdje mogu pronaći pohane banane, sladoled, piletina Gong Bao, pekinška patka, proljetne rolice, sushi, razne istočnjačke salate, umaci i juhe.

shimmer fallback

Inače, restoran se tako zatvara od 16 do 18 sati, a nakon 18 ponovno otvara svoja vrata, ali tada nudi isključivo à la carte jela. Iako smo se mi skoncentrirale na kušanje jela iz buffet ponude, imale smo i tu čast da nam kuhar spremi nekoliko posebnih jela, koja se inače poslužuju u večernjima satima. Kineski rezanci s kozicama u slatko ljutom umaku, kisela salata od algi i pekinša patka posebno su nas se dojmili, a što se tiče buffet ponude – isprobale smo nekoliko mesnih, ali i nekoliko povrtnih opcija jela. Juhe se ovog puta nisu našle na meniju, već smo pažnju usredotočile na proljetne rolice (koje dolaze samo u mesnoj verziji), pirjanu rižu s povrćem i jajima, Teriyaki rezance, sushi, pekinšku patku i brojne salate.

shimmer fallback

Sve što smo kušale svakako je bilo ukusno i vrlo zasitno, pa je posjet ovom restoranu odlična opcija ako želiš obilan obrok za malo novca. Svi okusi bili su na mjestu, svakako jako ukusni, no na trenutke nam se učinilo da pomalo prilagođeni hrvatskom nepcu – uz smanjenu dozu začina. Moramo reći kako je to odlična odluka jer većina nas nije naviknuta na originalne azijske okuse.

shimmer fallback

Osim zasitnog ručka, posebno nam se svidio koncept uzimanja hrane na tanjur. Naime, čim smo se približile buffetu, konobar nam je rekao kako uzimamo samo onoliko koliko možemo pojesti – kako bi se smanjilo bacanje hrane. Ako platiš cijenu „all you can eat“ ručka možeš se po razna jela vratiti koliko god puta želiš, ali ne i pretrpati svoj tanjur. Smatramo kako je takav pristup iznimno pohvalan, jer je ekološki osviješten.

shimmer fallback

Nakon ručka i šetnje restoranom, tijekom koje nam je vlasnica pokazala kako sushi majstor priprema svoja mala gastro remek-djela te otkrila kako je za sada vrlo zadovoljna odazivom posjetitelja, sabrali smo dojmove te zaključili kako su „all you can eat“ opcije odličan koncept kada smo jako gladne, a želimo potrošiti malo novca, no za pravo uživanje u gastronomiji Istoka ipak je bolje posegnuti za à la carte jelima. Ovaj restoran tako svojom bogatom ponudom predstavlja odličnu vrijednost za novac, a ako ga posjetiš u jedno možeš biti sto posto sigurna – izaći ćeš sita i zadovoljna.

shimmer fallback

Ono što nas je na kraju cijele priče posebno impresioniralo je volja i strast s kojom vlasnica Asia Golda, Tong Chen priča o svom poslu i životu u Hrvatskoj. Njezin je hrvatski gotovo savršen, a sada svoje jezično umijeće širi i na svoje zaposlenike. Ona je pravi dokaz kako se u našoj zemlji itekako može uspjeti ako se ima dobar plan, jasnu viziju i znanje o tome što tržištu nedostaje. Ovaj tip restorana s „all you can eat“ opcijom definitivno je rijedak u Zagrebu, pa nije ni čudo da je Asia Gold u kratkom roku postao pravi hit.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.