Raffaelo torta: Proljetna poslastica iz snova

Lagana, kremasta i tako sočna, ova je torta jednostavno idealan proljetni desert - pogotovo za ljubitelje kokosa među nama. A ako je legendarni Raffaelo jedan od tvojih omiljenih slatkiša, onda si upravo pronašla svoju novu naj tortu

Raffaelo torta: Proljetna poslastica iz snova
Foto: www.profimedia.hr
Raffaelo torta je kao jedan veliki Raffaelo - jer u ovu poslasticu ide čak 20 komada ovog popularnog slatkiša od kokosa. Ova torta užitak je za nepce, ali je i vizualno pravi bonbon koji će zadiviti tvoje goste. Pri tom, ima sve karakteristike kao prava Raffaelo kuglica - kremasta je, hrskava i tako 'kokosasta' te će te u trenu u mislima odvesti na pješčanu plažu okruženu palmama ovog egzotičnog voća. Dakle, ako voliš kokos, jednostavno moraš probati tortu posvećenu najboljoj pralini koja nema čokoladu - legendarnom Raffaelu.

Sastojci

4 srednja jaja
150 grama bijelog šećera
100 grama kukuruznog škroba
100 grama bijelog brašna
2 jušne žlice praška za pecivo
1 prstohvat soli
400 grama vrhnja za šlag
1 vrećica vanilin šećera
20 komada Raffaela
100 grama ribanog kokosa
50 grama šećera (za kremu)
200 grama vrhnja za šlag (za dekoraciju)

Priprema

01.

Jaja ručnom miješalicom zamuti u pjenu. Polako dodaj šećer i dalje miješajući.

02.

U drugoj zdjeli pomiješaj brašno, sol, prašak za pecivo i škrob te prosijaj. Pomiješaj sa smjesom od jaja i šećera.

03.

Lim za pečenje promjera 22 cm pokrij papirom za pečenje. Ulij smjesu. Biskvit peci na temperaturi od 180 stupnjeva oko 25 minuta.

04.

Nakon što se biskvit ohladi, prereži ga na dva dijela.

05.

Za kremu umuti šlag te dodaj vanilin šećer i šećer. 12 Raffaela nasjeckaj na komadiće i dodaj u šlag.

06.

Kremom premaži jedan dio biskvita i pokrij drugim (najbolje da koristiš tacnu za torte s rubom koji možeš skinuti).

07.

Za dekoraciju umuti drugi šlag i njime premaži tortu sa svih strana. Gore pospi kokosove listiće i ukrasi tortu preostalim komadima Raffaela.

08.

Torta treba odstajati u hladnjaku minimalno 4 sata.

Savjet

Ako želiš čvršći šlag, dodaj na svakih 200 grama šlaga 1 vrećicu učvrščivača za šlag (šlag fix) i promiješaj električnom miješalicom.

žena.hr
5.3.2022.