Lagana, kremasta i tako sočna, ova je torta jednostavno idealan proljetni desert - pogotovo za ljubitelje kokosa među nama. A ako je legendarni Raffaelo jedan od tvojih omiljenih slatkiša, onda si upravo pronašla svoju novu naj tortu
Sastojci
Priprema
Jaja ručnom miješalicom zamuti u pjenu. Polako dodaj šećer i dalje miješajući.
U drugoj zdjeli pomiješaj brašno, sol, prašak za pecivo i škrob te prosijaj. Pomiješaj sa smjesom od jaja i šećera.
Lim za pečenje promjera 22 cm pokrij papirom za pečenje. Ulij smjesu. Biskvit peci na temperaturi od 180 stupnjeva oko 25 minuta.
Nakon što se biskvit ohladi, prereži ga na dva dijela.
Za kremu umuti šlag te dodaj vanilin šećer i šećer. 12 Raffaela nasjeckaj na komadiće i dodaj u šlag.
Kremom premaži jedan dio biskvita i pokrij drugim (najbolje da koristiš tacnu za torte s rubom koji možeš skinuti).
Za dekoraciju umuti drugi šlag i njime premaži tortu sa svih strana. Gore pospi kokosove listiće i ukrasi tortu preostalim komadima Raffaela.
Torta treba odstajati u hladnjaku minimalno 4 sata.
Savjet
Ako želiš čvršći šlag, dodaj na svakih 200 grama šlaga 1 vrećicu učvrščivača za šlag (šlag fix) i promiješaj električnom miješalicom.