Imamo recept za ukusnu Raffaello tortu bez pečenja koja će te oduševiti svojom jednostavnošću
Raffaello torta bez pečenja - savršen desert za ljubitelje kokosa
Sastojci
Priprema
U lonac stavi pola od ukupne količine kokosa i prelij s 4-5 žlica mlijeka. Nakon 2-3 minute, kada se kokos zagrije, makni s vatre i ostavi da se ohladi i procijedi kroz sito, pritišćući kokos, kako bi dobila što intenzivniji okus kokosa. Mlijeko ostavi sa strane.
U zdjeli pomiješaj mascarpone sir i otopljenu bijelu čokoladu pa dobro izmiješaj. Zatim dodaj kokosovo mlijeko, vaniliju i koricu limuna. U posebnoj posudi izradi šlag i dodaj ga smjesi s mascarpone sirom te sve zajedno dobro promiješaj.
Počni graditi tortu - kalup za tortu prekrij papirom za pečenje, a svaki od keksa umoči u mlijeko i rasporedi po dnu. Premaži obilnim slojem smjese od mascarpone sira i bijele čokolade i ponavljaj sve dok ti ne ponestane sastojaka. Na vrh dodaj šlag i pospi kokosom, a možeš ukrasiti i pokojom kupljenom Raffaello kuglicom.
Prije nego poslužiš tortu, drži ju u hladnjaku barem osam sati.