Pronašle smo dašak Napulja u Zagrebu

U Novom Zagrebu se nalazi novo mjesto, pizzeria Medena u kojoj rade pravu napuljsku pizzu

IMG_5269.jpg
Foto: Vigor Klaić

Ne morate putovati do Italije po savršenu hrskavu pizzu ili saltimbocca panino, dovoljno je posjetiti pizzeriju Medena. U pizzeriji na tjednoj bazi nabavljaju sve sastojke iz Napulja za vrhunsku pizzu kreiranu za najveći gušt.

Nakon dugogodišnjeg prijateljstva vlasnika pizzerije Medena, Ramiza i Veronike Hadžić te vlasnika poznate pizzerije Rumore koja se nalazi na labinskom trgu San Marco i o kojoj svi oni koji su je posjetili imaju samo riječi hvale, došlo je do ideje otvaranja novog lokala u Zagrebu.

Rumore slovi za jednu od najboljih pizzerija u Hrvatskoj, a nudi vrhunske napolitanske pizze iz krušne peći. Otvorili su je supružnici Gabrijela i Josip Gobo, čija gastronomska priča započinje prije gotovo 25 godina, kada su u neposrednoj blizini današnje pizzerije otvorili restoran Kvarner koji i danas uspješno posluje.  Na njihov nagovor, u otvorenje pizzerije Medena upustili su se i bračni supružnici iz Zagreba. Tvrdili su da će, unatoč bogatoj ponudi u Zagrebu, svojom recepturom i visokokvalitetnim talijanskim sastojcima oduševiti zagrebačku gastro publiku.

Image
Foto: Vigor Klaić

 Za ,,pravu'' pizzu potrebno je uložiti mnogo truda prije svega u izradu tijesta, a potom i u kvalitetu sastojaka koji moraju biti provjereni i obavezno - svježi!

Osim kvalitetnih sastojaka vrlo je važno i stečeno znanje te iskustvo.  Savršena receptura i male tajne dobre kuhinje vlasnici Medene tražili su upravo u Italiji, koju su prije otvorenja posjetili desetak puta. Najviše ih je dojmila poznata talijanska pizzerija Santucci.

Posebna talijanska brašna vrhunske kvalitete glavni su sastojak fermentiranog tijesta, koje u Medenoj odleži najmanje 48h prije nego što završi u krušnoj peći. Ovo je dovoljan dokaz da domaćini zaista brinu o kvaliteti svojih vrhunskih pizza, a i to što sve sastojke nabavljaju iz samog Napulja. Brašno Pizzuti, pelati Gustarosso, sir Fior di latte i Provola (dimljena mozzarella) samo su neki od izvornih talijanskih proizvoda koji krase pizze u Medenoj. To je samo mali dio sastojaka koji u konačnici kreira pravu rapsodiju okusa u kojem će vaše nepce uživati!

Ukusne pizze u Medenoj se zbog visoke temperature peći i tankoga tijesta peku samo 60-90 sekundi, što u kombinaciji s njihovom vrhunskom uslugom znači da nećete dugo čekati svoju narudžbu.

 Trenutno u ponudi Medena ima čak 14 različitih pizza. Među najzanimljivijima se ističu: Pistacchio & Mortadella s pistacijama, pestom od pistacija i mortadellom s pistacijama, Tartuffo & Prosciutto s kremom od tartufate, Rikula & Bresaola koja se sastoji od slane mozzarella i sušene junetine.

Image
Foto: Vigor Klaić

Skuta, gorgonzola, polu-sušena rajčica, pršut, orasi i med – recept su za našu zvijezdu restorana – Pizza Medena.

Na jelovniku još možete pronaći i bogate talijanske platesalate saltimboccu (pizza sendvič). Nakon odlične pizze tu si i slavni deserti koje jednostavno morate probati poput sicilijanskih cannola i tradicionalnog napuljskog deserta babà.  

Uz hranu, Medena se ističe i velikom ponudom osvježavajućih napitaka, a što se bolje slaže s pizzom od hladne čaše piva? Za sve ljubitelje ovakve vrste osvježenja, Medena se potrudila ponuditi nešto posebno.

Vrhunski sastojci i kombinacije okusa nisu jedini razlog zbog koje ćete se htjeti brzo vratiti – jedna zabavna atrakcije je i rezanje pizze škarama. Ovakav način rezanja odličan je za pizze s tankim tijestom kako nadjev ne bi ispao, a rezovi ostali što ljepši i uredniji.

Ova nova, talijanska, gastro oaza nalazi se na adresi Sortina ulica 1e u Novom Zagrebu. Više informacija možete potražiti na njihovim društvenim mrežama ili na broj 01 7899 849.