Jagode i torta od sira savršena su kombinacija, a mi smo pronašle recept za ovaj desert koji je kao stvoren za proljetne dane
Sastojci
Priprema
Kako bi napravila koru, zagrij pećnicu na 160°C. Uzmi okruglu posudu za pečenje i namasti je. U posudi pomiješaj mljevene kekse, 150 g maslaca i dvije žlice šećera. Smjesu utisni u dno posude i peci dok ne porumeni, 10 do 14 minuta, nakon čega koru ohladi na rešetki.
Za kremasti dio kolača, mikserom izradi krem sir, a zatim mu postupno dodaj kiselo vrhnje, šećer, brašno i sol, miksajući dok tijesto ne postane glatko i kremasto, oko jednu minutu. Dodaj jaja i žumanjak, jedno po jedno, dok se ne sjedine u smjesu nakon svakog dodavanja, a zatim umiješaj i ekstrakt vanilije.
Nadjev ulij u posudu za pečenje koju ćeš staviti u još veću posudu. Stavi posudu u pećnicu i u nju ulij vruću vodu tako da se popne otprilike do polovice kalupa za pečenje u koji si stavila nadjev. Peci oko sat i 20 minuta, a zatim cheesecake ostavi u pećnici 15 minuta. Izvadi cheesecake i prebaci ga na rešetku te pusti da se hladi na sobnoj temperaturi, oko dva sata. Stavi ga u hladnjak na najmanje 8 sati da se potpuno ohladi.
Za preljev, pomiješaj jagode, 75 g šećera, limunov sok i sol na vatri srednje jačine. Kuhaj i miješaj dok se jagode ne raspadnu i umak se zgusne, oko 20 minuta. Makni s vatre i ohladi na sobnoj temperaturi, oko jedan sat. Cheesecake prelij preljevom od jagoda i posluži.