403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Plijesan na pasiranoj rajčici

Plijesan na pasiranoj rajčici
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pljesniva hrana ne znači nužno i pokvarena hrana. Neke namirnice, čak i ako su se upljesnivile, sigurne su za jelo, a neke ne. Saznajte više.

Svi smo imali raspravu u kući oko hrane – nešto je pljesnivo, vi kažete da se to treba baciti, a suprug da je potrebno samo plijesan ukloniti i da je jelo sigurno. Tko je upravu? Oboje? Jeste li učinili ispravno kada ste pojeli onaj pljesnivi kruh ili šunku ili sir? Ne govorimo o sirevima sa zdravom plijesni, već plijesni koja se pojavljuje na hrani. Naučite što je sigurno pojesti kada je pljesnivo, a kada vam trbuh “pleše” od gladi. Opasno pljesniva hrana S mliječnim proizvodima budite posebno oprezni. Ni svi tvrdi sirevi nisu sigurni. Ako se na njima pojavi plijesan u većini slučajeva ih trebate baciti (ako su pitanju komadići). Isto vrijedi i za jogurt i krem sireve. Čak i mala, površinska plijesan ukazuje na to da se plijesan razgranala, a vi je ne možete vidjeti. Čak i ako vam se učini da mliječni proizvod miriše dobro, bacite ga. Džemovi i želei bi trebali biti bačeni ako se preko njih uhvati plijesan, koja može proizvoditi mikotoksin, od kojeg se možete razboljeti. Prema tome, ako ste naišli na plijesan na pasiranoj rajčici – bacite ju. Pasirana rajčica je tekuća smjesa i plijesan je vrlo vjerojatno u svim dijelovima, iako ju ne vidite. Trik kako sačuvati pasiranu rajčicu od plijesni: Okretanjem tegle naopako, ta površina gdje bi nastala plijesan pasti će na poklopac i zatvoriti prolazak zraka, što će otežati razvojikroorganizama.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx