Pizza za doručak? Brzi recept koji će te oduševiti

Pizza više nije rezervirana samo za večeru - sada je možeš jesti i za doručak uz ovaj jednostavan recept

Pizza za doručak? Brzi recept koji će te oduševiti
Foto: www.profimedia.hr
Legendarno talijansko jelo koje se sastoji od tankog tijesta premazanog umakom od rajčice s najrazličitijim dodacima, poznato i kao pizza, jelo je koje malo tko ne voli, a toliko je svestrano da se može pripremati na milijun različitih načina. Od klasičnih pizza, poput one sa šunkom i sirom ili gljivama, pa sve do novijih vrsta pizze, kao što je kebab-pizza ili desert pizza s čokoladom ili Nutellom, ovo se jelo kroz godine razvijalo, ali ono što do sad nismo znali jest da ovo ukusno jelo možeš pripremiti i za doručak. Pronašle smo jednostavan recept uz koji omiljenu pizzu možeš napraviti za doručak, a koja je toliko hranjiva i ukusna da će te držati sitom sve do ručka.

Sastojci

0.5 žlice maslaca
6 manjih jaja
100 g šunke za pizzu
80 g naribanog sira
230 ml salsa umaka
4 tostirane lepinje (ili neko drugo pecivo)
1 žličica soli
0.5 žličice papra

Priprema

01.

Zagrij pećnicu. Dok se pećnica grije, u velikoj tavi zagrij maslac. Kad se maslac potpuno otopi, u tavu ulij izmućena jaja začinjena solju i paprom, te ih posipaj šunkom narezanom na manje trakice.

02.

Miješaj drvenom ili gumenom žlicom kako se jaja ne bi ljepila za dno tave. Makni posudu s vatre oko 30 sekundi prije nego što su jaja u potpunosti gotova. Ona će se nastaviti peći u pećnici.

03.

Tostiraj lepinju ili neko drugo pecivo, a zatim na nju dodaj žlicu salsa umaka. Preko salse stavi jaja sa šunkom, a zatim i sir. Svoje pizze stavi na lim za pečenje i peci dok se sir potpuno ne otopi i ne porumeni oko rubova.

Savjet

Možeš napraviti i malo drugačije verzije pizze za doručak. Umjesto jaja i šunke, možeš napraviti vegetarijansku verziju s pesto umakom, mozzarellom i par kriški rajčice ili pak s keljom i ricotta sirom. Poigraj se sa sastojcima i napravi svoju idealnu pizzu za doručak!

N.B.
16.2.2021.