Hrskavo integralno tijesto s bogatim punjenjem od sira, začina i rajčice savršeni je finger food za svaku priliku
Sastojci
Priprema
U velikoj zdjeli žlicom pomiješaj brašno, kvasac i 0.5 žličice soli. Sada suhim sastojcima postupno dodaj toplu vodu, sve dobro promiješaj. Pazite da dobiješ donekle ljepljiv komad tijesta i prema tome prilagodi vodu ili brašno.
Na pobrašnjenoj površini mijesi tijesto oko 3-5 minuta i oblikuj ga u lopticu. Pokrij zdjelu i tijesto kuhinjskom krpom i ostavi da odstoji 30 minuta na toplom mjestu dok ne pripremiš nadjev. Pasiranu rajčicu pomiješaj sa začinima: origanom, bosiljkom, kajenskim paprom, usitnjenim češnjakom i žličicom soli.
Izvadi tijesto iz zdjele i stavi ga na pobrašnjenu površinu. Ponovno mijesi, po potrebi dodaj još brašna dok se više ne lijepi. Koristeći valjak za tijesto, izvaljaj tijesto u oblik pravokutnika debljine cca 1.5 cm, otprilike 30 x 25 cm.
Premaži tijesto maslinovim uljem, pa dodaj umak od rajčice i začina, a zatim i naribanu mozzarellu. Pripazi da ostaviš barem centimetar ruba praznim, odnosno da ne pretjeraš s umakom i nadjevom inače nećeš moći napraviti lijepe rolice. U slučaju da imaš previše nadjeva, sačuvaj ga u staklenki za još jednu turu pizza rolica ili za neki drugi recept.
Tijesto počni motati dok ne dobijše jednu veliku roladu, a zatim vrlo oštrim nožem nareži na 8-12 kriški. Stavi svaku rolicu jednu do druge na lim obložen papirom za pečenje. Stavi ih u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 15-20 minuta, dok ne dobe lijepu boju.
Izvadi iz pećnice, pusti da se rolice malo ohlade i posluži tople. Ostaci se mogu čuvati u hladnjaku do 5 dana.
Savjet
Uvijek možeš prilagoditi nadjev po želji i dodati salame, slanine, povrće ili gljive