Obožavaš slane palačinke, ali tražiš zdraviju varijantu? Spoji ih s tikvicama i nemasnom šunkom i uživaj u rapsodiji okusa uz minimalno kalorija
Osim što je trenutno njihova sezona, tikvice su zaista svestrana namirnica koja se može ukombinirati u razna jela. Uz to su nutritivno vrlo bogate, a kalorijski vrlo siromašne. Jedu se na razne načine- kuhane, svježe, odlične su za variva, kao prilog mesnim jelima i kao samostalan obrok. Kako bi unijela malo zdravih noviteta u svoj dnevni meni, isprobaj kombinaciju palačinki s tikvicama i malo nemasne šunke te uživaj u laganom ljetnom obroku za svaki dan.
Sastojci
2 komada jaja
1 prstohvat soli i papra
150 g glatkog brašna
310 ml mlijeka
1 komad naribane tikvice
6 kriški nemasne šunke
Priprema
01.
Jaja razmuti u posudi, posoli ih i popapri. Dodaj brašno i mlijeko i zamuti smjesu za palačinke. Potrebno je da smjesa bude malo gušća od one koju inače radiš za palačinke, a to ćeš postići tako da staviš malo više brašna nego inače.
02.
Tikvice oguli, operi i naribaj. Ostavi ih desetak minuta da otpuste vodu. Nakon toga ih dobro iscijedi.
03.
U smjesu za palačinke ubaci naribane iscjeđene tikvice.
04.
Ispeci palačinke klasično u tavi na malo maslaca ili ulja.
05.
Na toplu palačinku položi tanko narezanu nemasnu šunku i preklopi. Drži ih na toplom dok ne počneš uživati u njima. U slast!