Počasti se, zaslužila si!

Ove ukusne palačinke osvojit će i najzahtjevnije sladokusce

Palačinke punjene Nutellom ili pjenušave japanske palačinke? Imamo tri recepta za najbolje palačinke

Najbolje palačinke
Foto: www.profimedia.hr

Palačinke punjene Nutellom


Postupak:

1. Posudu za pečenje obloži papirom za pečenje. Žlicu Nutelle stavi na papir i napravi disk promjera oko 10 cm. Ponovi 10 do 14 puta, ovisno koliko ti stane u posudu.
2. Diskove stavi u zamrzivač 15 do 20 minuta. 
3. U posudi pomiješaj brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. Dodaj jaje i mlijeko i dobro promiješaj. 
4. U dobro zagrijanoj tavi od smjese oblikuj palačinku, stavi na nju disk Nutelle i prekrij s još smjese za palačinku. 
5. Peci na jednoj strani dok se ne pojave mjehurići i zatim okreni na drugu stranu. Peci još minutu do dvije.
6. Palačinke posluži tople i uživaj u njima dok je Nutella još tekuća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:   

  • 1 1/2 šalica brašna
  • 3 žlice šećera
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 1 jaje
  • 1 šalica mlijeka
  • 10 – 14 žlica Nutelle
4/4