Pjenušave japanske palačinke
Postupak:
1. U posudi pomiješaj žumanjke, 1 žlicu šećera, mlijeko i ulje.
2. U smjesu dodaj brašno, prašak za pecivo i sol i dobro promiješaj.
3. U posebnoj posudi izradi bjelanjke. Dodaj šećer i nastavi miksati dok ne dobiješ oštre vrhove smjese kada izvadiš mikser.
4. Pažljivo umiješaj bjelanjke u smjesu sa žumanjcima.
5. U prethodno zagrijanoj tavi peci jednu po jednu palačinku. Nemoj izravnati površinu smjese jednom kada ju staviš u tavu. Peci oko tri minute.
6. Nakon tri minute pažljivo okreni palačinku kako ne bi ispustila zrak iz nje.
7. Ponovi s ostatkom smjese i posluži palačinke tople.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potrebno ti je:
- 2 žumanjka
- 4 bjelanjka
- 1/4 šalice mlijeka
- 2 žlice ulja
- 1/2 šalice brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/4 žličice soli