Počasti se, zaslužila si!

Ove ukusne palačinke osvojit će i najzahtjevnije sladokusce

Palačinke punjene Nutellom ili pjenušave japanske palačinke? Imamo tri recepta za najbolje palačinke

Najbolje palačinke
Foto: www.profimedia.hr

Pjenušave japanske palačinke


Postupak:

1. U posudi pomiješaj žumanjke, 1 žlicu šećera, mlijeko i ulje.
2. U smjesu dodaj brašno, prašak za pecivo i sol i dobro promiješaj. 
3. U posebnoj posudi izradi bjelanjke. Dodaj šećer i nastavi miksati dok ne dobiješ oštre vrhove smjese kada izvadiš mikser. 
4. Pažljivo umiješaj bjelanjke u smjesu sa žumanjcima. 
5. U prethodno zagrijanoj tavi peci jednu po jednu palačinku. Nemoj izravnati površinu smjese jednom kada ju staviš u tavu. Peci oko tri minute. 
6. Nakon tri minute pažljivo okreni palačinku kako ne bi ispustila zrak iz nje. 
7. Ponovi s ostatkom smjese i posluži palačinke tople. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:   

  • 2 žumanjka 
  • 4 bjelanjka
  • 1/4 šalice mlijeka
  • 2 žlice ulja
  • 1/2 šalice brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
2/4