?Nabujak od banane
Sastojci:
4 velika jaja
1 bjelanjak
1 šalica gnječenih zrelih banana
1/3 šalice šećera
1 žlica kukuruznog škroba
1 žlica limunovog soka
1 žlica ruma
malo limunove kore
Priprema:
Odvoji bjelanjke od žumanjaka i pusti da odstoje pola sata na sobnoj temperaturi. Otopi maslac te u njega umiješaj banane, šećer i kukuruzni škrob tako da dobiješ glatku smjesu. Sve kuhaj na laganoj vatri te pusti da lagano zavrije, konstantno miješajući. Pusti da se zgusne, skini s vatre i prebaci u drugu posudu, te dodaj limunov sok, rum i limunovu koru. Manju količinu smjese umiješaj u žumanjke, pa i dodaj ostatku smjese i dobro umiješaj. Bjelanjke utuci u snijeg pa ih lagano dodaj u smjesu sa žumanjcima, četvrtinu po četvrtinu. Namasti male keramičke posudice (ako nemaš keramičke posudice za nabujak poslužit će ti i silikonski kalupi za muffine, ili slične manje vatrostalne posudice). Peci na 180°C 25-30 minuta, te posluži odmah.