Otvoren 4. Međunarodni festival vina i kulinarstva

Na jednom mjestu ajpoznatiji hrvatski vinari i proizvođači maslinovog ulja, tartufa, pršuta, …

Otvoren 4. Međunarodni festival vina i kulinarstva

U hotelu The Regent Esplanade Zagreb otvoren je 4. Međunarodni festival vina i kulinarstva. U dva festivalska dana, građanima će se predstaviti više od 200 izlagača s više od 800 vina. Na jednom mjestu okupit će se svi najpoznatiji hrvatski vinari i proizvođači maslinovog ulja, tartufa, pršuta, sireva, meda…

Vinari će svoja vina izlagati u Smaragdnoj dvorani te u dvoranama Paris i Istanbul, dok je dvorana Venice rezervirana za edukativne vinske radionce. Veliki šator na Oleander terasi namijenjen je gastronomiji i posebnim kulinarskim radionicama.

«Naša misija iz godine u godinu ostaje ista: želimo podići kulturu pijenja vina i uživanja u hrani na jednu višu razinu. Da bismo to postigli, na Festivalu će biti održane specijalne posebne vinske radionice te kulinarske radionice koji će zadovoljiti i najizbirljvija nepca. Drago mi je da naši dugogodišnji sponzori i partneri prepoznaju naše poslanje i ulogu koju Festival ima u promociji turističke i gastronomske ponude Republike Hrvatske. Na taj način zajedno gradimo našu prepoznatljivost, najprije u Hrvatskoj, a zatim i izvan njenih granica.», rekao je Ivo Ivaniš, u ime organizatora Festivala.

Posebnost ove manifestacije je u činjenici da je nastup moguć samo uz poziv organizatora, što garantira najbolju selekciju vina. Također, posjetitelji će imati jedinstvenu priliku na jednom mjestu porazgovarati s najboljim hrvatskim vinarima i saznati sve što ih zanima o vinima i njihovom nastajanju.

Posebne vinske radionice koncipirane su na način da gostima približe specifičnosti pojedinih vinskih regija, ili pojedinih sorti vina. Tako ćemo primjerice vidjeti sudar Istre i Podunavlja, potencijale plavca malog i njegovo mjesto u svijetu vina. Jedna od radionica biti će posvećena Movia vinima svjetski poznatog slovenskog vinara Aleša Kristančiča. Posjetitelji će moći uživati i u pjenušcima obitelji Peršurić. Za to vrijeme će se na Oleander terasi predstaviti poznati kuhari Almo Čatlak, Bernard Kozina Denis Zembo i drugi.

Festival je otvoren od 11 do 20 sati.