Samo četiri osnovna sastojka, podloga od keksa i slanih pereca te dašak maslaca stvaraju ovo savršeno kremasto punjenje kao stvoreno za ljubitelje eksplozije okusa
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva.
Kako bi napravila tijesto, odnosno podlogu, u blenderu izblendaj kekse (Petit beurre, Plazma, Grancereale, Digestive...) i slane perece u mrvice. Dodajte otopljeni maslac i 2 žlice meda i blendaj dok smjesa ne počne izgledati poput tijesta.
Utisni tijesto u kalup za torte od 20 ili 22 cm s uklonjivim dnom kako bi oblikovala ravnu, ujednačenu koru. Prebaci u pećnicu i peci dok tijesto ne poprimi zlatno smeđu boju, oko 8 minuta.
U međuvremenu pomiješaj slatko vrhnje i ako koristiš, naribanu koricu limuna u velikom loncu, većem nego što misliš da će ti trebati. U ovom trenutku dodaj još 4 žlice meda (manje ili više, ovisno o tome koliko želiš da krema bude slatka). Stavi na jaku vatru i pusti da zavrije. Kad zavrije, prokuhaj 5 minuta, a zatim makni s vatre i umuti limunov sok, vaniliju i prstohvat soli. Ostavi da se ohladi 10 minuta.
Pažljivo ulijte kremu od limuna na pečeno tijesto. Pokrij i ostavi da se ohladi barem 1 sat. Prije posluživanja izvadi tart iz kalupa i na vrh pobacaj svježe šumsko voće po izboru (maline, jagode, kupine, borovnice...).
Savjet
Ako imaš priliku koristiti domaći nešpricani limun, svakako dodaj i veliku žlicu naribane limunove korice u smjesu.