Med, kamilica, jagode i mekano tijesto - zvuči savršeno, zar ne? To su glavni elementi ove neodoljive torte koja zavodi i okusom i izgledom, a koja uopće nije teška za pripremu.
Osvježavajuća slastica: Proljetna torta od jagoda i kamilice
Sastojci
Priprema
Svaki sloj torte se peče sam za sebe. Tijesto se podijeli na tri dijela. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
Jaja,šećer i vanili šećer miksati, dodati ulje, jogurt i mlaćenicu. Dodati brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i prstohvat soli. Sve izmiksati da se dobro sjedini i izliti u pripremljene kalupe. Peći u zagrijanoj pećnici oko 20 min. Provjeriti štapićem je li pečeno. Ostaviti kolače da se potpuno ohlade.
U 50 ml kipuće vode staviti vrećice čaja od kamilice i pustiti 10 min da stoje. Tada ih izvaditi i pomoću žličice stisnuti vrećice da iscuri sav čaj . Nasjeckati bijelu čokoladu koju zatim treba otopiti u 100 ml vrhnja za šlag i ohladiti. Izmiksati preostalo vrhnje za šlag sa šlagfixom, dodati čaj od kamilice i bijelu čokoladu te sve izmiksati.
Oprati i očistiti jagode i narezati ih na četvrtine. Par ostaviti za dekoraciju.
Tijesto pokapati medom, staviti kremu, jagode i ponavljati. Na vrh na kremu staviti cijele jagode i dekorirati cvijetićima kamilice i pokapati medom.
Savjet
Ako želiš da se okus kamilice više istakne u kremi, stavi malo više čaja i duže u njemu namači kamilicu, kako bi imao jači okus.