La Dolce Vita - uz piškote, mascarpone i amaretto
Sastojci
Priprema
U bjelanjke stavi sol i miksaj dok ne dobiješ čvrstu smjesu.
Pomiješaj šećer i žumanjke i miksaj 3 do 4 minute.
Pažljivo umiješaj mascarpone sir u kremu od žumanjka, a zatim dodaj čvrste bjelanjke i nježno sjedini smjese.
U kuhanu i ohlađenu kavu dodaj liker i promiješaj.
Piškote umači u ovu mješavinu, svaki keks odloži na kuhinjski ručnik.
Kekse slaži na dno četvrtaste posude dimenzija 20 x 30 cm.
Na piškote stavi sloj kreme - nešto manje od pola ukupne količine.
Na ovo lagano utisni još jedan sloj keksa umočenih u kavu i liker.
Preostalu kremu stavi u plastičnu vrećicu s rupom na dnu i na gornji sloj keksa nanesi je kao točke - sve dok ne pokriješ cijelu površinu.
Kolač se treba hladiti u hladnjaku 2 sata. Ohlađeni tiramisu posipaj kako prahom.
Savjet
Jaja ostaju sirova zato je izuzetno bitno da su sasvim svježa. Gotov kolač treba se hladiti, ali nakon hlađenja preporučuje se pojesti ga unutar jednog dana.