Po mnogima najbolji keksi na svijetu odsad imaju i svoj kolač koji je toliko ukusan da nijedan ljubitelj legendarnog Orea definitivno neće ostati razočaran. Isprobaj popularni kolač od sira u sasvim novoj crno-bijeloj varijanti po ovom jednostavnom receptu.
Sastojci
Priprema
Oreo kekse za podlogu usitni u sjeckalici, u smjesu dodaj rastopljeni maslac.
Dno posude za pečenje (promjera 22 cm) premaži uljem.
Utisni podlogu od keksa i maslaca da bude čvrsta i glatka.
Svježi sir miješaj te dodaj jaja, šećer vanilin šećer i kiselo vrhnje. Na kraju dodaj Oreo kekse u većim komadićima.
Smjesu od sira stavi na podlogu od keksa i unaprijed zagrijanoj pećnici peci na 175 stupnjeva oko 1 sat. Nakon toga neka se kolač hladi u pećnici otvorenih vrata oko pola sata.
Izvadi kolač iz pećnice i kad se sasvim ohladi pokrij ga folijom pa neka se kolač još minimalno 4 sata hladi u hladnjaku, a najbolje preko noći.
Istuci vrhnje za šlag skupa sa šećerom u prahu i rasporedi po površini kolača te ukrasi preostalim Oreo keksima.
Savjet
Kolač ima najbolji okus dan nakon što ga pripremiš jer je dobro da preko noći odstoji u hladnjaku. Za ukrašavanje osim samih Oreo keksa možeš upotrijebiti i komadiće jagoda, za posebno svjež i proljetan okus.