Ako si ikada putovala Italijom, velike su šanse da si "brk omastila" i ovim neodoljivim hrskavo-kremastim desertom sa Sicilije. Mi ti otkrivamo kako da tradicionalne, jako ukusne cannole naučiš napraviti u vlastitoj kuhinji.
Sastojci
Priprema
U zdjelu blendera stavi brašno, cimet, kokosovo ulje, šećer i sol pa izmiksaj. Dok blender radi, dodaj vino. Ako ti se tijesto čini presuho, ulij još malo vina. Tijesto je gotovo kad se oblikuje u kuglu.
Izvadi kuglu od tijesta, pokrij plastičnom folijom i ostavi da odstoji na sobnoj temperaturi sat vremena.
Prereži tijesto po pola pa ga na pobrašnjenoj površini tanko razvaljaj. Rezačima u obliku kruga (ili čašom) izreži što više krugova.
Omotaj krugove od tijesta oko metalnih kalupa za cannole ili tuljaca koje si sama izradila. Premaži rubove bjelanjkom da se učvrste.
Isprži cannole do zlatne boje u vrelom ulju, ocijedi ih, ohladi i izvadi iz kalupa.
Za nadjev pomiješaj ricottu, mascarpone, šećer u prahu i vaniliju. Stavite kremu u slastičarsku vrećicu i napuni cannole.
Ukrasi po želji i pospi hladne cannole šećerom u prahu.
Savjet
Kada si svoje cannole dovršila te je punjenje na svom mjestu u tubicama od tijesta, uvijek ih možeš dodatno oplemeniti mrvicama čokolade, mrvljenim pistacijem, kandiranom narančom ili drugim dodacima. Tako će tvoji cannoli postati tvoja unikatna gastro kreacija.