Fritule su jedan od glavnih simbola blagdana i Adventa, barem kad je o hrani riječ, a i kod kuće možeš uživati u ovoj prefinoj poslastici
Omiljena zimska poslastica: Jednostavan recept za fritule
Broj osoba4 osobe
Vrijeme pripreme20 min
Fritule su jedna od omiljenih slastica u ovo blagdansko vrijeme, a mogu se pronaći na štandovima u gotovo svakom gradu diljem Lijepe naše tijekom Adventa. Posipane šećerom ili prelivene čokoladom, ukusne su, hrskave i jako fine i gotovo svi ih vole. No fritule se vrlo lako mogu pripremiti i kod kuće, a recepata je uistinu mnogo. Mi ti danas donosimo super jednostavan recept za brze i fine fritule od kojih će ti zamirisati cijeli dom. Brzo se pripremaju, a još brže nestaju s tanjura!
Sastojci
1 veliko jaje
180 mililitara običnog jogurta
200 grama brašna
1 žličica limunove korice
1 žlica ruma
1 prstohvat soli
0.5 vrećice praška za pecivo
1 žlica bijelog šećera
1 vrećica vanilin šećera
3 žlice šećera u prahu
Priprema
01.
U posudi pomiješaj jaje, šećer i vanilin šećer, rum te sol. U smjesu dodaj brašno i prašak za pecivo pa dobro promiješaj kako bi se svi sastojci spojili. Na kraju ubaci i ribanu koricu limuna. Tijesto bi trebalo biti gusto.
02.
Zatim u loncu zagrij suncokretovo ulje. Mora biti vruće.
03.
Smjesu za fritule stavljaj u ulje uz pomoć velike žlice, a možeš se poslužiti i slastičarskom vrećicom. Prži ih minutu do dvije odnosno dok lagano ne porumene.
04.
Tople fritule uvaljaj u šećer u prahu ili ih posluži uz otopljenu čokoladu. Dobar tek!
Savjet
U smjesu za tijesto možeš dodati i ribane jabuke, a rum se može zamijeniti rakijom