Nova i lagana verzija omiljenog talijanskog deserta donosi okuse ljetnog voća
Tiramisu s breskvama može biti novi omiljeni kolač svim ljubiteljima ovog talijanskog deserta. Piškote, sočne breskve, ukusna krema i narezani bademi su fantastična ljetna kombinacija. Osim što osvježava i donosi nove okuse ovaj kolač je vrlo lagano napraviti, potrebno je samo odvojiti pola sata i vrlo važna informacija - nema pečenja. Jedino je važno ranije planirati pripremu kolača jer treba najmanje šest sati stajati u hladnjaku prije posluživanja.
Nekoliko sastojaka, malo vremena i možeš uživati u ljetnim okusima Italije u svom domu!
Sastojci
200 grama slatkog vrhnja
225 grama mascarpone sira
4 breskve, oguljene i narezane na kockice
250 ml soka od breskve
1 pakiranje piškota (24 komada)
Priprema
01.
Breskve oguliti, narezati na kockice i ostaviti da stoje 30 minuta u soku od breskvi.
02.
Miksati sir i šećer u prahu dok smjesa ne postane glatka, a u posebnoj zdjeli miksati slatko vrhnje dok ne postane čvrsto. Zatim nježno sjediniti šlag i kremu sa sirom.
03.
Krema, piškote i breskve se slažu u širu zdjelu ili lim za pečenje. Prvo se slažu piškote, koje su prvo umočene u sok od breskve, dok se ne pokrije dno. Stavi se polovica smjese i lijepo rasporedina piškotama. Zatim se stavi red narezanih breskvi.
04.
Slijedi još jedan sloj piškota namočenih u sok s ostatkom kreme. Prema želji tiramisu se može posuti narezanim bademima. Kolač se prije posluživanja treba ostaviti u hladnjaku najmanje šest sati ili cijelu noć.