Tiramisu s breskvama - omiljena slastica u novom ruhu

Nova i lagana verzija omiljenog talijanskog deserta donosi okuse ljetnog voća

Tiramisu s breskvama - omiljena slastica u novom ruhu
Tiramisu s breskvama može biti novi omiljeni kolač svim ljubiteljima ovog talijanskog deserta. Piškote, sočne breskve, ukusna krema i narezani bademi su fantastična ljetna kombinacija. Osim što osvježava i donosi nove okuse ovaj kolač je vrlo lagano napraviti, potrebno je samo odvojiti pola sata i vrlo važna informacija - nema pečenja. Jedino je važno ranije planirati pripremu kolača jer treba najmanje šest sati stajati u hladnjaku prije posluživanja. Nekoliko sastojaka, malo vremena i možeš uživati u ljetnim okusima Italije u svom domu!

Sastojci

200 grama slatkog vrhnja
225 grama mascarpone sira
4 breskve, oguljene i narezane na kockice
250 ml soka od breskve
1 pakiranje piškota (24 komada)

Priprema

01.

Breskve oguliti, narezati na kockice i ostaviti da stoje 30 minuta u soku od breskvi.

02.

Miksati sir i šećer u prahu dok smjesa ne postane glatka, a u posebnoj zdjeli miksati slatko vrhnje dok ne postane čvrsto. Zatim nježno sjediniti šlag i kremu sa sirom.

03.

Krema, piškote i breskve se slažu u širu zdjelu ili lim za pečenje. Prvo se slažu piškote, koje su prvo umočene u sok od breskve, dok se ne pokrije dno. Stavi se polovica smjese i lijepo rasporedina piškotama. Zatim se stavi red narezanih breskvi.

04.

Slijedi još jedan sloj piškota namočenih u sok s ostatkom kreme. Prema želji tiramisu se može posuti narezanim bademima. Kolač se prije posluživanja treba ostaviti u hladnjaku najmanje šest sati ili cijelu noć.

žena.hr
26.7.2022.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.