Što dobijemo kada spojimo jedan od najpopularnijih koktela na svijetu i uvjerljivo najpopularniji kolač? Gin tonik cheesecake kojemu nitko neće moći odoljeti.
Sastojci
Priprema
Koru pripremi tako što ćeš u blenderu usitniti kekse i pomiješati s otopljenim maslacom. Smjesu dobro utisnuti u kalup obložen papirom za pečenje. Stavi u hladnjak dok pripremiš kremu.
Kremu od sira započni pripremati tako što ćeš listiće želatine natopiti pet minuta u hladnoj vodi. U loncu pomiješaj gin, tonic i šećer te kada skoro zakuha dodaj ocijeđenu želatinu. Miješaj dok se želatina ne otopi.
U zdjeli posebno mikserom pomiješaj sir, šećer u prahu i sok limete. Nastavi lagano miješati i polako dodaj smjesu sa želatinom koja se malo ohladila.
Dodaj slatko vrhnje i sve skupa dobro izmiješaj mikserom. Smjesu prebaci na koru od keksa i stavi u hladnjak na nekoliko sati.
Posluži hladno uz krišku limete ili dekoracijom po želji.
Savjet
Ovaj kolač najbolje je napraviti dan ranije kako bi se u potpunosti ohladio. Umjesto limete možeš koristiti limun, a umjesto krem sira posni svježi sir.