Palačinke mogu biti i zdrave i ukusne, a ovaj recept pravi je dokaz. U nastavku saznaj kako ih pripremiti
Odličan doručak i još bolji desert - zdrave palačinke bogate proteinima
Sastojci
Priprema
U većoj zdjeli zgnječi bananu, a zatim dodaj zobeno brašno, zob, sodu bikarbonu i sol te promiješaj da se sjedini. U drugoj posudi umuti jogurt, jaja, vaniliju i dvije žlice kokosovog ulja i miješaj dok smjesa ne postane glatka. U smjesu brašna dodaj smjesu jaja i lagano miješaj dok se ne sjedini.
Zagrij tavu na srednje jakoj vatri i namaži je s kokosovim uljem. Zatim smjesu ulij na tavu i peci dok palačinka ne porumeni s jedne strane i dok se ne počnu stvarati mjehurići, oko tri minute. Okreni i peci dok palačinka ne porumeni s druge strane, još oko dvije minute.
Pečene palačinke stavi na tanjur i posluži sa svježim bobičastim voćem po želji i toplim i slatkim sirupom od datulja koji možeš kupiti u dućanu.
Savjet
Ako želiš napraviti vlastito zobeno brašno, jednostavno uzmi zobene pahuljice i izmiksaj ih u blenderu dok ne dobiješ fini prah.